Tu stii care sunt cauzele apei cu calcar? Afla care sunt remediile!

By | April 23, 2015

23.04.2015

Sanatatea noastra depinde foarte mult de calitatea apei pe care o consumam, insa nu multi stiu ce pericole se ascund in apa de la robinet. Putem alege intre apa de la robinet, cea imbuteliata, filtrata, mineralizata sau tratata. Insa, de  cele mai multe ori, aceasta apa nu este tratata corespunzator, ceea ce poate duce la imbolnavire in timp.

In Romania nu prea poti vorbi despre o apa de la robinet care este in totalitate de calitate, tratata corespunzator si verificata, ca sa putem spune ca se poate consuma in deplina siguranta. Apa cu calcar reprezinta una din marile probleme ale consumului de apa de la robinet.

Ce inseamna apa cu calcar?

depuneri-de-calcar-duritate-apa (1)

Apa cu calcar sau apa dura este o apa bogata in saruri minerale, si mai ales o apa cu continut de ioni de calciu si magneziu. In schimb, apa “moale” cum o cunoastem noi, este apa care vine sub forma de ploaie, aceasta  fiind lipsita de minerale.

Cele mai citite:  Cum sa ai succes in online

Depozitele de calcar din apa ajung sa afecteze nu doar sanatatea,  cat si structura tevilor pe care se depune sub forma de film, si pe aparatura casnica. Nu doar ca raman pete inestetice, in urma formarii de calcar in apa, dar acumulate in timp reusesc sa deterioreze masinile de spalat.

Ce probleme creeaza apa cu calcar si cum putem evita riscurile acesteia?

Mineralele formate in urma depunerilor de calcar din apa,  astupa tevile si reduc debitul de apa.

Ati observat acele pete care raman pe gresie/faianta? Ei bine, daca nu sunt curatate, ele se maresc in timp.

Cele mai citite:  Recastiga pozitia in fata microbilor cu ajutorul dezinfectantilor

Probabil v-ati confruntat si cu problemele pielii uscate, deoarece, din cauza apei cu calcar, ramane un strat invizibil de minerale si dupa clatire. Samponul nu mai actioneaza eficient, iar parul vostru este lipsit de stralucire si  moale. Da, toate acestea din cauza apei cu calcar.

In timp, facture dumneavostra la electricitate creste, din cauza acumularilor de calcar  din apa, care actioneaza ca un izolator, fiind nevoie de mai multa energie pentru incalzirea apei. Mineralele din apa cu calcar scurteaza si acestea durata de viata a hainelor, dar si gustul ceaiului sau cafelei.

Ca sa evitam toate aceste probleme ale apei cu calcar, va recomand sa folositi un dedurizator pentru apa pentru protejarea aparaturii electrocasnice si a instalatiilor, dar si pentru cresterea calitatii apei de consum, si pentru gatit sau pentru spalat.

Cele mai citite:  Ceaiuri pentru fertilitate - ceaiul verde este bun?

Dedurizator-simplex

Apa cu calcar, odata dedurizata face ca hainele sa fie bine spalate, iar consumul de energie sa scada cu pana la 50%. De asemenea, evitati sa va expuneti alergiilor cutanate, ce pot fi provocate  de apa cu calcar.

In functie de consumul de apa, se pot alege dedurozatoare speciale pentru un consum mic al apei sau pentru un consum mediu sau mare pentru apa cu nivel de calcar ridicat.

Sistemele de dedurizare a apei cu calcar sunt automate si pot fi programate in functie de caracteristicile apei. Eu am folosit dedurizatoarele de la Clack.ro si marturisesc ca si-au facut treaba, astfel ca va recomand sa le folositi cu incredere.