Articol 75:Tranzacţie pe piaţa materialelor de construcţii: Kingspan cumpără proprietarul Megaprofil Buziaş , pentru 315 mil. euro

By | February 24, 2015

Producătorul irlandez de materiale de construcţii Kingspan Group a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu proprietarii grupului belgian Joris Ide, care operează în România prin firma Megaprofil din Buziaş, pentru cumpărarea a 100% din acţiunile Joris în schimbul a 315 milioane de euro.

Grupul Joris Ide este deţinut de compania belgiană Steel Partners, acţionarii acesteia din urmă fiind fondurile de investiţii Ergon Capital Partners II şi Bremhove.

Pe lângă firma din Buziaş, care produce şi comercializează panouri termoizolante, precum şi profiluri şi ţigle metalice, grupul operează o reţea de 16 fabrici în şase alte ţări, respectiv Belgia, Franţa, Olanda, Germania, Ungaria şi Rusia.

Cele mai citite:  SFATURI DE STIL pentru bărbați – Cum să fii mereu bine îmbrăcat

“Achiziţia Joris Ide reprezintă un pas uriaş în implementarea strategiei Kingspan de a-şi globaliza operaţiunile. În urma tranzacţiei, Kingspan intră pe un segment de piaţă diferit de cele pe care activează în mod obişnuit, iar, odată cu adăugarea operaţiunilor din Belgia, Franţa, Germania, România şi Rusia, prezenţa grupului va fi extinsă în mod semnificativ”, a declarat directorul general al Kingspan, Gene Murtagh.

Acţionarii Kingspan se vor întâlni în cursul zilei de marţi pentru a discuta achiziţia Joris Ide, se arată într-un comunicat al grupului irlandez.

Cele mai citite:  Pantofii en gros de la Angrotelli.ro nu trec neobservati

Potrivit documentului, suma finală propusă pentru cumpărarea proprietarului Megaprofil, care include şi datoriile actuale ale grupului belgian, poate fi modificată în funcţie de valoarea efectivă a capitalului de lucru şi a datoriilor la momentul încheierii tranzacţiei.

Kingspan a anunţat că va păstra actuala conducere a Joris Ide după finalizarea tranzacţiei, iar grupul belgian va continua să funcţioneze separat de brandul Kingspan. Achiziţia Joris Ide va fi încheiată, cel mai probabil, până la finele lunii martie, după obţinerea aprobărilor necesare, potrivit comunicatului.

Cele mai citite:  Articol 90:Ce pot invata femeile, despre haine, de la barbati. Afla trucurile de care se folosesc masculii cu stil!

Joris Ide a raportat anul trecut venituri totale de 465 milioane de euro, în creştere de la 435 milioane de euro în 2013 şi un profit înainte de taxe şi amortizare (EBITDA) de 36 milioane, faţă de 28 de milioane de euro în anul anterior, potrivit datelor prezentate de Kingspan.

În 2013, Megaprofil a avut afaceri de 114, 4 milioane de lei (25,7 milioane euro) şi a înregistrat o pierdere netă de circa 3,84 milioane de lei (aproape 860.000 euro), conform datelor Ministerului de Finanţe. Cifrele pentru 2014 nu au fost încă publicate.