Transpiratia excesiva la bebelusi – sfaturi si recomandari

By | January 6, 2016

Transpiraţia bebeluşilor la nivelul capului apare relativ frecvent, mai ales în timpul somnului şi în timpul hrănirii. De obicei acest lucru nu ar trebui să îngrijoreze – poate copilul este îmbrăcat prea gros sau în camera este prea cald. Dar s-ar putea, totodată, să fie un semn de infecţie sau boală, aşa că trebuie să identifici cauza acestei probleme.

Cauze posibile pentru transpiratia la bebelusi

1. Aşa cum am spus şi mai sus, prea multe rânduri de haine sau o temperatură ridicată în cameră se pot număra printre cauzele transpiraţiei în exces a capului bebeluşului. De aceea merită să amintim că temperatura din dormitor ar trebui să fie de cel mult 20-22 de grade pentru ca cel mic să aibă un somn odihnitor şi sănătos. Când nu ştii dacă bebe este îmbrăcat prea gros, verifică-I ceafa. Dacă este umedă, schimbă-i hainele.

Cele mai citite:  2016 iti aduce noi modele trendy de cizme de vara. Cum le porti intr-un mod original?

2. Şi alergiile pot fi o cauză a transpiraţiei excesive. Câteodată nu realizăm că detergenţii cu care hainele bebelușilor le pot irita pielea. Această iritare se poate manifestă prin hiperhidroză, adică transpirație în exces. De aceea ar trebui folosite doar produse hipoalergenice, adaptate la pielea delicată a copiilor.

Cele mai citite:  Articol 54: Ce se poarta iarna asta in materie de incaltaminte de femei?

3. Şi materialele din care sunt făcute lenjeria patului şi salteaua pot provoca transpiraţie în exces. Pentru a înlătura această cauză căutaţi în magazine textile şi accesorii pentru pat din fibre naturale, care nu cauzează nici o iritaţie la copii.

4. Transpiraţia capului poate semnala şi o infecţie, cu care corpul copilului se luptă din răsputeri. În cazul în care cel mic este fierbinte şi are febră, ar trebui să luaţi legătura cu medicul pediatru. Transpiraţia excesivă ar trebui să dispară odată cu febra.

5. Transpiraţia excesivă a capului poate să indice rahitism. În timpurile moderne, acest lucru se întâmplă foarte rar, deoarece bebeluşilor li se prescrie de către medici o doză fixă de vitamina D. Dar, poate că vitamina D nu este absorbită foarte bine. O greşeală comună este adăugarea ei într-un biberon cu ceai, când cel mai bine este să o aplicăm direct în gura copilului – atunci putem fi siguri că nu a rămas pe fundul biberonului, iar copilul a luat doza completă. Dacă totuşi eşti îngrijorată din acest punct de vedere, ia legătura cu medicul pediatru. Pentru a evita rahitismul, medicul poate decide creşterea dozei de vitamina D, după o serie de analize.

Cele mai citite:  Articol 99:INEDIT! Ce poţi face cu o TAVĂ pentru CUBURI DE GHEAŢĂ