SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Romanul psihologic la subiectul III pentru profilul UMAN. Ce a picat la profilul REAL

By | July 4, 2016

Absolventii de liceu au sustinut luni prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

Mai multi elevi vor primi 0 puncte la subiectul III, dupa ce au scris despre “Morometii” ca roman interbelic. Acestia au gresit complet, deoarece “Morometii” este roman postbelic.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA

La subiectul III pentru profilul uman a picat caracterizarea unui roman psihologic si text dramatic.

subiecte BAC romana

subiecte BAC romana-2

subiecte BAC romana-3

subiecte BAC romana-4

Pentru profilul real, la subiectul III elevii au avut de prezentat tema si viziunea dintr-un roman interbelic.

Opt elevi cu probleme de sanatate din Harghita au sustinut probele scrise ale examenului de Bacalaureat in conditii speciale, numarul acestora fiind mai mare decat in anii precedenti.

Vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, inspectorul scolar Bartolf Hedwig, a declarat ca cel mai grav caz este al unui elev din Gheorgheni, care sufera de tetrapareza spastica si deficienta motorie globala grava si care a primit aprobare de la Ministerul Educatiei pentru a sustine acasa examenul de Bacalaureat. De altfel, elevul in cauza a si fost scolarizat acasa, iar la Bacalaureat va dicta raspunsurile la subiecte unor cadre didactice de alta specialitate decat proba la care sustine examenul.

Cele mai citite:  Articol 4: NINSORI ŞI VISCOL în aproape toată ţara. Cod portocaliu şi galben în 21 de judeţe. Trenuri ANULATE şi drumuri naţionale ÎNCHISE

Potrivit sursei citate, doua candidate din Miercurea Ciuc si Cristuru Secuiesc, care au deficiente de auz, vor putea folosi aparatul auditiv in timpul examenului, iar trei elevi cu dislexie, disgrafie si dispraxie din Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc vor dicta raspunsurile la subiecte intr-o sala separata, conform metodologiei.

Un alt caz medical este al unui elev care a suferit o interventie chirurgicala la genunchi si nu poate urca scarile, motiv pentru care a cerut aprobare pentru a sustine examenul intr-o sala de la parte, iar un elev, tot cu operatie la genunchi, a solicitat ca in timpul examenul sa poata sa-si tina piciorul intr-o anumita pozitie, intrucat nu poate sa-l indoaie.

Candidati inscrisi la examenul de Bacalaureat 2016

Aproximativ 2.500 de candidati s-au inscris la examenul de Bacalaureat din Harghita. In judet functioneaza opt centre de examen si o subcomisie arondata unui centru din Miercurea Ciuc, precum si un centru de evaluare

  • Bacalaureatul va continua marti, cu proba la limba si literatura materna, care va fi sustinuta de elevii apartinand minoritatilor nationale, miercuri – cu proba obligatorie a profilului, iar vineri va fi proba la alegere a profilului si specializarii.
  • Rezultatele vor fi afisate in data de 12 iulie (pana in ora 16,00) si, in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 16,00 – 20,00), care urmeaza a fi solutionate in perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.
  • Potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, in vederea sustinerii examenului national de bacalaureat din aceasta sesiune, s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) din seriile anterioare.
  • MENCS reaminteste faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, conditiile referitoare la sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.
  • Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, precizeaza MENCS.
Cele mai citite:  FIFA World Cup 2018: Marile surprize de la Cupa Mondiala si cum sa profiti de ele

Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi si a XIII-a).

Cele mai citite:  Rombiz m-a convins sa intru in cel mai hot concurs al verii. Iata cat de simplu pot castiga o tableta Lenovo

Sursa: stirileprotv.ro