Solutie de gestiune a resurselor unei companii, pentru decizii luate in timp real? Da!

By | December 23, 2016

Tot mai multi antreprenori aud vorbindu-se despre ERP. Ce inseamna ERP ne lamurim imediat: Enterprise Resource Planning, sistem care are ca scop colectarea si organizarea de date ce vin de la absolut toate departamentele existente intr-o organizatie. Cu alte cuvinte, ERP este un software ce faciliteaza integrarea totalului de informatii existente intr-o organizatie, intr-o singura platforma. Scopul principal al platformei este de a asigura transparenta informatiilor dintr-o companie si, cel mai important lucru, sa faciliteze accesul la datele ce sunt utile in desfasurarea activitatii.

succes-in-afaceri

ERP: privire de ansamblu asupra companiei

De fapt, ERP nu este altceva decat o solutie de gestiune pentru resursele pe care le are o companie, ce cuprinde module de management si functionalitati. Se asigura baza de informatii pentru administrarea proceselor financiar-contabile, de achizitii si vanzari, management al HR, dar si al productiei, etc. O imagine de ansamblu asupra organizatiei este cea care permite luarea de decizii in timp real.

Cele mai citite:  Marea expoziție medicală din Vestul României începe la Arad intre 2 si 4 noiembrie

ce-este-un-erp

Un soft ERP cuprinde:

–          Elemente de gestionare a ceea ce inseamna resurse interne;

–          Elemente de gestionare a relatiei avute cu furnizorii si clientii

Inca din anii ’60, ERP-ul avea o varianta folosita mai ales pentru asistarea procesului de productie: MRP sau Material Resource Planning. Din anii ’90, insa, ERP incepe sa ia forma softului actual. Isi extinde functionalitatea si spre zone precum resurse umane, contabilitate sau vanzari. Acum, clientii pot sa aiba acces la stadiul comenzilor sau a stocurilor companiilor furnizoare, integrand toate facilitatile ERP cu aplicatiile WEB.

Printre categoriile de module ce ajuta a gestionarea corecta si eficienta a unei companii se numara urmatoarele:

Gestiune – se tine evidenta stocurilor, a platilor si incasarilor, a furnizorilor

CRM – aici, este vorba despre managementul relatiilor avute cu clientii

Cele mai citite:  Domeniul HoReCa: Cum sa iti incanti turistii, astfel incat sa te recomande

Productie – se planifica si se urmareste eficient productia

Salarii – calcularea salariilor este facilitata, precum si managementul informatiilor despre personalul angajat

Contabilitate – se tine evidenta financiar-contabila

BI (Business Intelligence) – cuprinde analize, rapoarte si prognoze

Imobilizari – se calculeaza amortizarea si se tine evidenta mijloacelor fixe

Care sunt caracteristicile unui ERP?

software erp

In primul si in primul rand, un software ERP ajuta la organizarea proceselor si activitatilor de afaceri. Cum? ERP pune la dispozitie informatii concrete, rapide si concise, in timp real. Este un program pe care il gasiti la expertii de la BSGroup.ro, companie de specialisti in acest domeniu, care se adapteaza repede la tot ce inseamna schimbari in mediul comercial, fara sa inregistreze intreruperi grave in activitatea organizatiei.

Interfata este una moderna, ce creste productivitatea, prin faptul ca reuseste sa scuteasca timpul de lucru pentru operare. Luarea deciziilor manageriale se face, acum, avand la baza doar informatii in timp real.

Cele mai citite:  Masuri de imbunatatire a serviciilor intr-un restaurant

Asadar, puteti ghici care este cel mai mare avantaj al utilizarii unui ERP: in mediul de afaceri competitiv din ziua de astazi, dar si aflat in continua schimbare, compania dumneavoastra ramane in top. Se reduc costurile generale, se scuteste timp, dar si resursele nu mai sunt atat de multe folosite, ca inainte. In ceea ce priveste atributiile dumneavoastra, acestea se indeplinesc cu minimum 40% mai rapid decat ar fi fost in cazul alegerii unor alte sisteme.

Asadar, daca va doriti sa fiti in top, sa aveti mereu informatia la indemana, gata sa o utilizati oricand aveti nevoie, atunci ERP este chiar solutia cea mai corecta. Ingloband scenarii de BI, posibilitatile de dezvoltare sunt usor de identificat! Mult succes!