Soferii cu vechime stiu ca ambreiajul auto se incadreaza in cele 6 zone de revizie

By | July 25, 2016

kit ambreiajMulti soferi se ingramadesc sa isi dea cu parerea asupra reparatiilor mecanice din cadrul reviziei periodice, si vorbesc despre distributie, frane, directii si suspensie, transmisie si roti (Ce scumpe mai sunt anvelopele!). Dar ambreiajul auto este inclus in aceste reparatii mecanice, pentru ca ambreiajul are rolul de a transmite miscarea de rotatie dar si puterea motorului catre cutia de viteze. Daca cineva nu face revizie la ambreiaj si face doar la celelalte cinci zone de mai sus, atunci i se va atrage atentia cel mai probabil chiar de catre mecanicii auto care realizeaza revizia.

Acesti mecanici il vor sfaturi pe sofer (pe proprietar) sa cumpere un kit pentru ambreiaj, care sa contina piese noi, bune, de calitate.

Ce piese noi de calitate cuprinde un kit de ambreiaj?

Pedala de ambreiaj este prea jos sau prea sus? Se apasa ambreiajul si se face cuplajul brusc ori prea greu? Exista probleme la schimbarea de viteze? Atunci la revizie este puternic recomandat sa se schimbe si piesele de la ambreiaj, nu numai cele care tin de transmisie si asa mai departe.

Cele mai citite:  6 lucruri pe care trebuie sa le stii cand cumperi anvelope de iarna

kit de ambreiaj

Piesele sunt:

  • O placa de presiune, care trebuie sa fie solida, ca sa oata pune presiune cat mai bine pe discul de mai jos
  • Un disc de ambreiaj, pe care se bazeaza, practic, tot sistemul, toata functionalitatea; daca se patineaza pe el, atunci ambreiajul nu mai merge bine
  • Ori un rulment de presiune pentru ambreiaj, ori bila dispozitivului de acolo; acestea au rolul de a transmite cat mai lin miscarea, dar si acestea capata uzura si incep sa incurce mai degraba decat sa descurce
  • Volanta de masa dubla, optionala in kit-urile de ambreiaj (sau obligatorie, acum depinde despre ce marca de masina este vorba)
Cele mai citite:  O masina mai performanta prin anularea filtrului de particule

De ce se uzeaza aceste piese? Datorita regimului agresiv sau neglijent de conducere, cu apasarea acceleratiei intr-un timp prea scurt dupa ridicarea piciorului de pe pedala de ambreiaj. Adica in acest mod se uzeaza mai repede; de uzat, se uzeaza si la folosirea cu mare grija a tot ce inseamna pedale la masina, numai ca mai greu. In acest mod apar zgomote, trepidatii, dificultati in schimbarea vitezelor si asa mai departe. Nimeni nu isi doreste sa intampine astfel de neplaceri!

De unde se pot achitiona piese pentru ambreiaje auto?

ambreiaj

Magazinele online de profil precum Revizieshop.ro, asadar care are „revizie”in denumire, ofera spre vanzare cate un kit pentru ambreiaj clasificat dupa marca masinii dar si dupa varianta motorului. Astfel, pentru BMW, variantele de motor IM52 B20, M47N 204 D1 sau M47 204 D1 se gasesc foarte usor pe Internet.

Cele mai citite:  Principalii factori care iti pot afecta SIGURANTA si SANATATEA pe termen lung

Pentru Skoda, se gasesc foarte usor kituri din acestea pentru variantele de motor BGU, ALH si BMM. Si iata cum pentru mai multe marci si mai multe variante de motor, magazinele online vand tot ceea ce trebuie pentru revizie la ambreiajul auto. Si uite asa se pot asigura piese noi pentru una dintre cele sase zone in care mecanicii actioneaza (schimb sau repara) in cadrul reviziei auto periodice.