Slabeste rapid cu Dieta Dukan

By | September 16, 2016

Dieta Dukan. Aceasta este probabil cea mai populară cură de slăbire. Aceasta este concepută în aşa fel încât să fie favorizat consumul proteinelor în detrimentul lipidelor şi glucidelor. Este aşadar vorba despre un regim de tip proteic, însă în acelaşi timp este şi o dietă hipocalorică, pentru că reducerea numărului de lipide şi glucide consumate conduce automat la un aport caloric mai mic.

Acesta este un regim care se bazează în mare parte pe proteine. DIETA DUKAN despre care puteti afla mai multe pe acest link, pare să fie cura de slăbire ideală pentru persoanele care vor să scape de o bună parte dintre kilogramele în plus într-un timp relativ scurt.

Dieta Dukan este concepută în aşa fel încât să fie favorizat consumul proteinelor în detrimentul lipidelor şi glucidelor. Este aşadar vorba despre un regim de tip proteic, însă în acelaşi timp este şi o dietă hipocalorică, pentru că reducerea numărului de lipide şi glucide consumate conduce automat la un aport caloric mai mic.

Prin reducerea absorbţiei de glucide şi lipide, organismul va fi obligat să apeleze la propriile rezerve adipoase pentru ca muşchii să poată continua să funcţioneze. Datorită acestui mod de alimentaţie, organismul va începe să producă corpi cetonici, care vor trebui să fie filtraţi de către rinichi. Acest fapt îi va solicita suplimentar, aşa că se impune suplimentarea cantităţii de apă ingerată.

Specialiştii în nutriţie spun că Dieta Dukan promite supraponderalilor chiar şi pierderea a 10 kilograme în 14 zile. Potrivit acestora, spre deosebire de alte cure de slăbire, Dieta Dukan reduce riscul de a lua din nou în greutate, cu o singură condiţie: dacă regulile Dietei Dukan sunt urmate până în cel mai mic detaliu şi toate etapele sunt parcurse până la capăt.

Cele mai citite:  Descopera cum iti influenteaza alimentatia starea de spirit!

Dieta Dukan este împărţită în patru faze

dieta-dukan

Dieta Dukan. Etapa “de atac” a dietei este urmată, în general 4-5 zile, dar poate dura, în funcţie de numărul kilogramelor în surplus, şi până al o săptămână. În această fază, persoanele care încep cura vor mânca numai proteine. Printre alimentele cu un conţinut ridicat de proteine se numără carnea, laptele degresat, ouăle, şi lactatele cât mai apropiate de 0% grăsime. În prima fază a DIETEI DUKAN, legumele şi dulciurile de orice natură, inclusiv fructele, sunt interzise. În plus, alimentele permise nu trebuie prăjite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe grătar. În aceste zile este obligatoriu să beţi între 1,5 şi 2 litri de apă pe zi. O altă regulă obligatorie este consumul unei linguri şi jumătate de tărâţe de ovăz, fie că sunt, fie că nu amestecate în lactate.

Dieta Dukan. Etapa “de croazieră” a dietei durează de la 5 zile la câteva luni şi de fapt aceasta este faza în care se pierd, treptat, cele mai multe kilograme, cu o medie de un kilogram pe săptămână. În această fază, se alternează zile de regim în care se vor mânca doar proteine cu zile în care, pe lângă proteine, sunt incluse şi legumele. Morcovul, porumbul, cartofii, fasolea şi orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise făinoasele. Specialiştii recomandă ca legumele să fie introduse treptat în Dieta Dukan, câte una la o masă. De asemenea, se va menţine regula cunsumului de apă, dar şi de tărâţe de ovăz, crescând cantitatea la două linguri

Cele mai citite:  Ce este ortodontia?

Dieta Dukan. Etapa “de consolidare” a dietei durează 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. Nutriţioniştii spun că în această perioadă, organismul are tendinţa de a recupera greutatea, de aceea sunt posibile stările de oboseală sau senzaţia de frig. În primele zile trei-cinci zile se reintroduc treptat fructe şi cereale şi, dacă organismul o cere, maximum două felii de pâine integrală pe zi. De asemenea, în această fază se recomandă introducerea în dietă a orezului, a porumbului, a mazărei şi a cartofilor, dar cu precauţie. Printre alimentele contraindicate se numără în continuare bananele, cireşele, strugurii, fructele seci şi mâncărurile prăjite. Untul şi alte grăsimi se vor folosi cu moderaţie în prepararea alimentelor. În această fază, proteinele şi legumele pot fi consumate fără restricţii în orice zi, dar regulile legate de conumul de apă, de tărâţe şi de mişcarea fizică obligatorie rămân valabile.

Dieta Dukan. Etapa de menţinere şi stabilizare a greutăţii. Această fază a DIETEI DUKAN presupune o singură regulă care trebuie respectată toată viaţa: joi se va ţine un regim proteic. Ultima etapă a DIETEI DUKAN ne permite să mâncăm dulciuri şi făinoase, dar nu mai mult de o porţie pe săptămână. De asemenea, prăjelile trebuie mâncate cu moderaţie.

Cele mai citite:  Insolatia la copii, masuri de prim ajutor

Această dietă trebuie evitată de persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare şi de diabet, deoarece principiile de bază ale DIETEI DUKAN vor înrăutăţi starea de sănătate ale acestor pacienţi.

Dieta Dukan. De ce este periculos excesul de carne

Dieta Dukan este preferata celor care doresc să scape de multe kilograme într-o perioadă scurtă de timp. Totuşi, conform nutriţioniştilor, spre deosebire de alte cure de slăbire, Dieta Dukan reduce riscul de a lua din nou în greutate.

Dieta Dukan este foarte periculoasă. Problema este că oamenii vor să aibă rezultate peste noapte. Trăim într-o lume în care timpul a căpătat o altă valoare. Vrem acum să se întâmple totul. Vrem acum să slăbim, acum să fim sănătoşi, acum să fim frumoşi. Nu se poate ca după 30-40 de ani în care tu ai stricat corpul, dându-i alimente nesănătoase, a doua zi când te hotărăşti să fii sănătos, să devii sănătos. Foartă multă carne în corp înseamnă foarte multe proteine în corp. Proteina în sine nu poate fi stocată în corp, nu o poate reţine. Şi atunci, orice exces, trebuie să se elimine prin rinichi şi, astfel, rinichii pot avea mari probleme de sănătate.