Sfaturi pentru un par frumos: ParuSan

By | September 9, 2016

Oamenii se plâng des de sănătatea părului lor, ba de fragilitatea lui, ba de vârfurile despicate sau de distrugerile cauzate de vopsea. Uscătorul, periatul prea des, schimbarea radicală a culorii şi şamponul nepotrivit ne pot distruge podoaba capilară.

Există câteva trucuri pentru a avea un păr sănătos. În primul rând să ţinem seama de culoarea şi tipul lui, de ce i se potriveşte mai bine (o perie sau un pieptăn?) şi chiar să avem grijă ce mâncăm. „WebMD“ ne oferă câteva sfaturi pentru a avea un păr sănătos.

1. Părul care se rupe poate fi tratat cu ParuSan

Șamponul stimulator ParuSan acționeaza la nivelul scalpului si împiedică ruperea și căderea părului. Conține o mulțime de substanțe nutritive care îți ajuta părul să arate și să se simtă mai bine ca niciodată. L-am gasit online aici: https://www.farmaciataeonline.ro/sampon/2549-parusan-sampon-stimulator-x-200-ml.html, de unde l-am și comandat.

parusan-sampon-stimulator-x-200-ml

2. Nuci şi peşte pentru un păr sănătos

Aceleaşi alimente care sunt bune pentru sănătatea organismului, sunt bune şi pentru sănătatea părului. Peştele şi nucile vor ajuta părul să fie mai puternic, mai sănătos. Proteinele şi Omega-3 ajută la sănătatea scalpului. Legumele verzi, fasolea şi morcovii sunt şi ei foarte buni pentru păr. Ai grijă la dietele care promovează o pierdere rapidă în greutate, îţi vor priva organismul de nutrienţi importanţi, fapt care va conduce la fire despicate şi chiar la pierderea părului.

Cele mai citite:  Ce beneficii are consumul de înghețată

3. Strălucirea părului se obţine cu apă călduţă

Apa fierbinte va „dezbrăca“ firul de păr de uleiurile protectoare care funcţionează ca un balsam natural. Astfel, luciul natural al părului poate dispărea. Asta nu înseamnă că trebuie să te chinui cu duşuri reci. În loc de apă fierbinte sau rece ca gheaţa, spală-ţi părul cu apă călduţă şi masează-ţi delicat scalpul în timp ce foloseşti şamponul.

4. Repară firele despicate cu proteine

Dacă foloseşti multe produse cosmetice pentru a-ţi face o coafură de invidiat, sau dacă îţi decolorezi, vopseşti sau îţi încreţeşti părul, poţi distruge stratul protector al firului de păr. Rezultatul acestei distrugeri sunt firele de păr despicate. Din fericire, există produse cosmetice care ajută la repararea dezastrului. Caută balsamuri de păr pe bază de proteine. Problema este că această reparare este temporară, va dura până la următoarea spălare. Aşa că, s-ar putea să fii nevoit să foloseşti acest balsam regulat.

Cele mai citite:  Scapa de problemele tenului cu ajutorul Naturalis FibroProtect

5. Sănătatea părului stă şi în gene

Volumul şi grosimea firului de păr ţin foarte mult de gene. Dar şi de stilul tău de coafat. Roşcatele naturale au păr mai gros, iar blondele au firul de păr subţire, însă des. Din fericire, poţi avea un păr cu volum indiferent de culoarea lui. Foloseşte un balsam care nu trebuie clătit sau o spumă de păr şi usucă zona pe care o vrei înfoiată prima. Sau usucă-ţi părul cu capul în jos pentru un plus de volum.

6. Nu trata mătreaţa cu uleiuri

Mătreaţa nu este o reacţie la pielea uscată, în ciuda „fulgişorilor“ care îţi plutesc pe umeri. De vină este o mică tulburare a scalpului. Dacă freci uleiuri de scalp vei înrăutăţi situaţia. Cea mai la îndemână „vindecare“ este şamponul special contra mătreţii, eventual recomandat de un medic dermatolog sau de farmacist. Lasă şamponul timp de cinci minute pe păr pentru a acţiona, apoi clăteşte-l bine.

7. Piaptănă-te mai rar pentru a limita pierderea părului

Să nu crezi mitul conform căruia părul trebuie periat de 100 de ori pe zi. Prea mult pieptănat va rupe firele de păr. Câteva fire de păr pierdute pe zi reprezintă un lucru normal, mulţi oameni pierd în jur de 50-100 de fire. Aceste fire căzute s-au oprit din creştere şi au ajuns la o stare de „odihnă“. Pentru a nu pierde mai mult păr decât e normal, foloseşte-te de o perie cu vârfurile protejate. Şi niciodată să nu perii părul ud, ci mai bine piaptănă-l.

Cele mai citite:  Exista cancer de san la barbati?
8. Ai grijă cum îţi prinzi părul

Codiţele şi împletiturile sunt foarte drăguţe, însă atunci când părul e prins prea strâns, firul se va rupe şi rădăcinile părului vor avea de suferit. Optează pentru o coafură mai largă, desfă-ţi părul noaptea şi, dacă porţi extensii, oferă-i coafurii o pauză o dată la trei luni.

9. Nu te lăsa condus de preţ – mai scump nu înseamnă mai bun

Ce primeşti cu adevărat din produsele foarte scumpe? Mai nimic. Un studiu realizat de „Consumer Report“ a descoperit că şampoanele scumpe nu erau cu nimic mai bune decât cele ieftine. Alege-ţi şamponul şi balsamul potrivit pentru tipul de păr, cum ar fi cele pentru păr gras, pentru păr fin sau pentru păr vopsit.