S-a aflat ce-i face fericiti pe BARBATI in 2018! Iata CONCRET lista de lucruri!

By | July 18, 2018

Bazandu-se pe studiile intreprinse pana in prezent, Askmen.com a intocmit o lista a lucrurilor importante pentru un barbat, indiferent de locul in care acesta traieste.

grafic fericirea barbatilor cu si fara copii

Fericirea barbatilor cu si fara copii – Grafic al zilelor saptamanii

10. Pe ultimul loc, dar existent in acest top al celor mai importante aspecte in existenta unui barbat, se afla averea. Insa, dupa cum au aratat mai multe studii, nu aceasta este cheia catre fericire. Conteaza mai mult sa fii mai bogat decat cei pe care ii cunosti decat sa fii avut in general.

Dupa cum a aratat cercetarea realizata la Universitatea Cornell, ne pasa mai mult cat castiga ceilalti decat cat castigam noi. O marire de salariu nu conteaza decat daca cu aceasta reusim sa-i depasim pe cunoscuti in ceea ce priveste veniturile. Cu alte cuvinte, mai bine primul intr-o comunitate nu foarte “rasarita”, decat ultimul intr-una cu pretentii.

9. Important este si sexul, asa dupa cum era de asteptat. Doi economisti britanici, David Blanchflower si Andrew Oswald, afirma ca exista o stransa legatura intre fericire si activitatea sexuala. Acestia au descoperit ca americanii – acesta fiind esantionul studiat – care fac sex de patru sau mai multe ori pe saptamana sunt si cei mai fericiti.

Cele mai citite:  Vreau sa investesc intr-o imprimanta Canon cu laser. Care sunt avantajele acestei noi tehnologii?

Studiile au aratat ca sexul aduce mai multa fericire barbatilor decat femeilor, dovedindu-se ca face mai fericiti mai ales barbatii educati decat pe cei cu studii mai putine. Desi si faptul ca oamenii fericiti fac mai mult sex este perfect adevarat.

8. A fi tanar, dar si batran este, indiferent de caz, un motiv de fericire pentru barbati. Mai multe studii au aratat ca, in cazul barbatilor, fericirea are forma literei “U”. Se nasc fericiti, iar acesta stare descreste pe masura ce inainteaza in varsta, atingand minimul la circa 40 de ani – cand si depresia este la apogeu -, pentru a creste din nou, la batranete. De aici si denumirea de criza a “varstei mijlocii”.

7. A locui aproape de locul de munca este, din nou, un motiv de fericire, dupa cum au aratat mai multe cercetari. Potrivit economistilor elvetieni Bruno Frey si Alois Stutzer, timpul pe care il petrec barbatii pe drumul spre munca sau inapoi cauzeaza mai mult stres decat recunosc acestia. Chiar si un salariu mare cu greu poate compensa stresul de a petrece atat de mult timp pe drum.

Un studiu realizat in Germania a aratat ca pentru 23 de minute petrecute pe drum ar trebui platita o compensatie lunara de 242 de euro sau salariul ar trebui marit cu 19% pentru ca stresul sa fie perceput ca fiind suportabil.

Cele mai citite:  Surprinde-l pe cel mic cu cele mai performante carucioare pentru copii!

6. Mariajul este bun, in general; au dovedit-o nenumarate studii. In primul rand, adauga ani existentei unui barbat – micsoreaza riscul de mortalitate cu 9%. In plus, cei casatoriti sunt semnificativ mai fericiti decat cei care doar coabiteaza, sunt separati, vaduvi sau divortati.

Desi e drept ca fericirea “maxima” e la un an de casnicie, nivelul acesteia scazand apoi, in cativa ani, pana la cel avut inainte de a sopune gloriosul “da”.

5. Voluntariatul face, de asemenea, barbatii mai fericiti, dupa cum au aratat economistii Stephen Meier si Alois Stutzer, care au observat ca barbatii implicati in actiuni de voluntariat erau mult mai satisfacuti de viata lor decat ceilalti, cel putin in SUA.

4. A-ti iubi slujba conteaza chiar mai mult decat salariul primit pentru fericirea unui barbat. E simplu sa te simti puternic, alert, tot timpul in control fara a simti ca faci un efort, extrem de satisfacut de propria persoana, cand faci ceea ce iti place. Si toate acestea nu pot fi cumparate cu bani.

3. O partenera vesela Desi este adevarat ca oamenii veseli tind sa se atraga ca un magnet, la fel de adevarat e ca fericirea e transferabila. Dupa cum au demonstrat Nicholas Christakis si James Fowler in cartea lor Connected, nu doar obezitatea si ideile sunt contagioase. Potrivit acestora, un partener de viata multumit de propria existenta ne ajuta sa devenim cu circa 8% mai multumiti de propria existenta.

Cele mai citite:  Top 5 lucruri care NU se fac de Valentine's Day!

2. O stare buna a sanatatii se oglindeste si asupra fericirii pe care o resimtim. Mai putin stiut e faptul ca perceptia starii noastre de sanatate este modificata si de numarul persoanelor care ne dezvaluie propriile probleme de sanatate. Aparent, barbatii sufera mai putin sau sunt mai putin nefericiti daca si cei din anturajul lor au aceeasi probelma de sanatate.

1. Prietenii Cati bani ai da cuiva care nu si-a mai vazut prietenii de aproape un an pentru a se simti la fel de bine ca tine, care ii vezi zilnic? 500 de dolari? Cateva mii? In realitate, raspunsul e aproape 300.000 de dolari. Atat valoreaza faptul ca-ti poti vedea prietenii in fiecare zi, au calculat cercetatorii.


Rezultatul poate fi explicat si prin faptul ca banii, in sine, pot cumpara prea putina fericire. Adevarata explicatie este aceea ca timpul petrecut cu prietenii inseamna un nivel mare si constant de serotonina, unul dintre cei doi hormoni responsabili cu fericirea noastra.