Provocarile personale si reusitele profesionale intalnite de angajatele la videochat

By | August 31, 2016

Pentru ca in Romania, a judeca este usor, dar a intelege este greu, ma vad nevoita sa fiu vocala in ceea ce priveste modul in care este privit  videochat-ul si stigmatizarea gratuita a femeilor care fac videochat. Desi nu am avut niciodata aceasta profesie, sunt interesata de viata pe care femeile o duc intr-o societate care inca are tendinte sexiste.

Nu doresc sa acuz, nu doresc sa iau apararea, doresc sa imi expun un punct de vedere asupra studiourilor de videochat din Bucuresti si poate si din Romania, si a celor care cauta angajarea in video chat.

Videochat-ul consta in intretinerea de dialoguri la distanta prin intermediul unor echipamente de transmisie live audio-video, iar dialogul acesta tine strict de imaginatia angajatei si de limitele sale de moralitate. Este sugerata o atitudine deschisa, desi moralitatea tine de liberul arbitru, si comisioanele se pot realiza si cu moralitatea ramasa intacta.

Cele mai citite:  Zile calduroase si transpiratie in exces? Transpiblock te protejeaza impotriva mirosului neplacut!

videochat imagine femeie bruneta

 

Depinde si de studioul de videochat in sine, din Bucuresti sau de oriunde

Mai este un lucru: depinde si de studioul de videochat. Pe de o parte, este indreptatita pozitia critica precum ca videochat-ul s-ar face fara respectarea legii, si lucrurile ar degenera, insa pentru ca existau (si sper sa nu existe in continuare) afaceri in afara legii incadrate in aceasta nisa, nelegalitatile s-au aflat in opinia publica si de aici a inceput o actiune spontana de inrautatire a imaginii pietei de videochat din Romania.

Dar exista firme de videochat precum BeYou Studio care de 7 ani este si va ramane un exemplu de verticalitate. Firmele care se ocupa cu videochat si care sunt perfect legale indeplinesc urmatoarele conditii, si din punct de vedere al tratarii angajatelor, au urmatoarele beneficii:

  • Angajeaza doar femei intre 18 ani si 30 de ani
  • Au licente de resort si raporteaza venituri, isi platesc taxele
  • Nu aleg sedii si puncte de lucru in zone periferice (ci aproape de metrou, in zona centrala, daca vorbim de Bucuresti)
  • Ofera venituri substantiale – se platesc taxele aferente
  • Asigura contract individual de munca – activitatea este reglementata prin lege
  • Ofera asigurare medicala
  • Sustin training-uri specializate
  • Ofera ocazia de obtinere de bonusuri motivante
Cele mai citite:  Cu Orasul Florilor iti alegi ce buchet de nasa doresti

 videochat imagine femeie par scurt

Video chat-ul in Romania este o activitate mai putin nevinovata decat altele

Cele mai citite:  Te-a lasat in mijlocul drumului si nu stii ce sa faci? Iata ce baterii auto sunt bune pentru Dacia ta!

Si chiar daca au un gram de dreptate aceia care critica angajatele de la videochat si cei care fac angajari la videochat, trebuie stiut un lucru: stigmatizarea este usor de facut!

videochat imagine femeie par blond

Marginalizarea este o tendinta folosita de oameni marginiti in gandire, care nu inteleg erotismul in latura lui non-sexuala si care incearca, chiar, sa rupa definitiv legatura cu „videochatistele” care pana acum erau gingase si zambitoare si adorate de toata lumea, dar doar pana acum, cand ele s-au saturat de munci marunte si prost platite si au ales o varianta „neortodoxa”, cu toate ca varianta aleasa in cariera este situata in limita moralitatii. Inchei prin a pune o intrebare: cei care sunt brokeri pe bursa cat de morali sunt?