Prebioticele pentru copii: Innergy bifido baby

By | August 29, 2016

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente, dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister pentru consumatori. Haideti sa analizam rolul lor si daca probioticele si prebioticele sunt necesare copilului.

Prebioticul Innergy bifido baby este recomandat pentru imbunatatirea metabolismului colonic. Este disponibil aici: https://www.farmaciadepenet.ro/digestie-usoara/1032-innergy-bifido-baby-x-15-plicuri.html in mediul online.

innergy-bifido-baby-x-15-plicuri

Ce sunt probioticele?

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente , dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister pentru consumatori. Haideti sa analizam rolul lor si daca probioticele si prebioticele sunt necesare copilului.

Cele mai citite:  Articol 6: Uleiul de argan, secretul părului strălucitor şi sănătos

Probioticele sunt bacterii bune (de treaba) ce ajuta intestinul sa digere mancarea.

Probioticele se gasesc in forma naturala in iaurt, kefir, ceaiul de kombucha, moarea de varza murata. Probioticele se gasesc de asemeni in unele suplimente alimentare.

Ce sunt prebioticele?

Prebioticele sunt tipuri complexe de amidon sau zaharuri din alimente care ajuta intestinul sa ofere conditii bune de viata pentru bacteriile ‘bune’. Prebioticele contribuie deci la creearea unui mediu sanatos in intestin.

Prebioticele se gasesc sub forma naturala in cereale integrale, miere, usturoi, ceapa, banane, praz, anghinare. O serie de alimente din comert pot fi imbogatite cu prebiotice.

Cele mai citite:  Cele mai puternice alimente care-ţi apără inima de boli

Are copilul nevoie de prebiotice si probiotice?

Se stie ca probioticele ca Lactobacilus acidophilus, lactobacilus GG si Sacharomyges sp – sunt bacterii eficiente si ‘fara riscuri’ pentru copii, folositoare in combaterea diareei copilului, inca de la varsta de 1 luna (a bebelusului).

Are nevoie copilul de probiotice zilnic?

Medicii sunt de parere ca un copil nu are nevoie de o doza zilnica de probiotice. Se stie ca probioticele sunt eficiente doar atata vreme cat persoana in cauza il consuma – deci sunt utile in special cand copilul este bolnavior.

Cele mai citite:  Ofera-i siguranta copilului tau cand merge cu masina cu ajutorul unui scaun auto pentru copii

Ce riscuri ar putea prezenta probioticele?

Exista insa si un anume risc asociat de utilizarea probioticelor. Asta in special datorita faptului ca – fiind vorba despre bacterii – unui copil cu un sistem imunitar slab, ele pot produce infectii ale sangelui.

Prebioticele sunt utile copilui?

Dar prebioticele, sunt utile copilului, ne intreaba parintii de la Desprecopii. Da, de ce nu? Ele sunt necesare creeri unui mediu placut ‘de munca’ bacteriilor bune, necesare digestiei copilului.

Orice mamica are la indemana prebiotice la indemana, de cea mai buna calitate pentru copil: cereale integrale si banane. Ele sunt foarte suficiente si efective.
Sursa: desprecopii.com