Pentru siguranta ta, alege un sistem de detectie incendiu

By | March 30, 2016

Incendiul este una dintre cauzele de mortalitate ridicate din tara noastra. Focul de multe ori apare cand nu te astepti si nu mai poate fi oprit. In zilele noastre, se poate afla foarte usor cand ceva ia foc, ba chiar poate fi acest eveniment detectat de la primul fum. Sistemul de avertizare si de detectare incendiu ar trebui sa nu lipseasca din nicio cladire. Este o instalatie cu rol de protectie si are ca scop detectia si semnalizarea cat mai rapida a aparitiei unui incediu intr-un spatiu. Important de stiut este ca instalarea unui sistem de detectie si semnalizare incendiu este obligatorie prin lege, in temeiul Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si Normativului privind securitatea la incendiu a construcţiilor P118/2-2013.

Cele mai citite:  De ce am optat pentru niste calorifere din aluminiu? Din 5 motive de necombatut

Ce sistem de detectie incendiu sa aleg: adresabil sau conventional?

Un sistem anti-incendiu este o alegere foarte buna mai ales atunci cand doriti sa va salvati propria viata dar si viata celor din jur. Flacarile mistuiesc tot ce le iese in cale, de aceea trebuie sa fiti mereu pregatiti pentru evenimentele neplacute care pot aparea in viata dumneavoastra. Ce fel de sistem anti-incendiu alegeti? Puteti alege intre: sistemul anti-incendiu adresabil,un sistem de detectie foarte bun, care se poate instala foarte usor si poate fi conectat intr-o singura bucl si sistemul anti-incediu conventional este un sistem bazat pe cablare in ramuri pe putine zone, si cu anumiti detectori pe zone cu monitorizarea ramurilor.

Cele mai citite:  5 secrete pentru a face camerele mici sa para mai spatioase

sistem detectie incendiu

Echipamentele de detectie incendiu in zilele noastre sunt indispensabile in orice casa. Echipamentele de detectie incendiu au in componenta:

  • Buton adresabil pentru detectia incendiului, recomandat sa fie montat in spatiile interioare unde tempeatura trebuie sa fie intre -10 si +55 grade Celsius ;
  •       Centrala adresabila, de semnalizare a incendiului, este recomandat a fi folosita in cladirile administrative, depozite, magazine.
  • Soclu pentru detectori redresabil
  • Detectoare de incendiu adresabile cu procesare digitala

 

Sistemele de supraveghere si de detectie a incendiului va confera o stare de liniste si de siguranta oriunde ati fi.

Cum  functioneaza detectorul de incendiu?

sistem detectie incendiu

Pentru a sti cand un incendiu este pe punctul de a izbucni, detectorii trebuie sa aiba diverse principii de functionare. Unele detectoare de incendiu vor incepe cand simt temperatura mai ridicata intr-o anumita zona, alte detectoare de incediu vor incepe cand se simte degajare de fum sau cand izbucnesc flacarile. Este recomandat ca in bucatarie sa alegeti un de detector de incediul sensibil si la acumularile de gaze.

Cele mai citite:  Bec led E14 de la Led-zone.ro: un bec cum toate ar trebui sa fie

Echipamentul de detectie incendiu poate fi achizitionat de la o firma de instalatii. Firma de instalatii va poate oferi pachete complete de servicii si de sisteme de detectie a incendiilor, la preturi accesibile si care corespund normelor impuse de Uniunea Europeana.

Sistemul de detectie incendiu este indispensabil atat intr-o firma cat si intr-o casa. Va poate salva viata foarte usor chiar daca investitia pare costisitoare, sa stiti ca se merita.