Optrex Spray 2 in 1 și alimentele care îmbunătățesc sănătatea ochilor

By | September 5, 2016

Odată cu înaintarea în vârstă, acuitatea vizuală scade, iar asta mai ales dacă moştenim pe cineva din familie. Cert este că, de la o vreme, este posibil să observi că vezi din ce în ce mai prost. Pentru a-ţi menţine acuitatea vizuală şi a preveni apariţia bolilor care afectează retina, ar trebui să introduci în dieta ta zilnică anumite alimente.

De altfel, indiferent de vârstă, persoanele care petrec ore în șir în fața calculatorului și simt nevoia de a-și hidrata ochii, o pot face cu ajutorul sprayului Optrex 2 în 1. Este ideal pentru ochii obosiți sau iritați, iar efectul unei aplicări ține circa 4 ore, după care se recomandă o noua aplicare. Este disponibil aici: https://www.farmaciadepenet.ro/ingrijirea-ochilor/1625-optrex-spray-2-in-1-ochi-obositi-x-10-ml.html, pe site-ul Farmaciadepenet.ro.

Cele mai citite:  Iata ce nu stiai despre sperma si despre medicamentul Puregon 900UI

optrex-spray-2-in-1-ochi-obositi-x-10-ml

1. Legume cu frunze verzi

Pentru a preveni apariţia afecţiunilor oculare precum degenerescenţa maculară – o boală care distruge progresiv retina, ducând, în cele din urmă, la orbire – ar trebui să consumim ai multe legume cu frunze verzi şi legume verzi: varză, varză kale, spanac, ştevie etc. Acestea conţin luteină şi zeaxantină doi antioxidanţi care previn distrugerea celulară.

2. Legume bogate în betacaroten

Portocalele, cartofii dulci, morcovul dar şi dovleacul conţin betacaroten. Acesta este un element foarte important pentru sănătatea ochilor tăi şi previne apariţia afecţiunilor cauzate de înaintarea în vârstă. De asemenea, betacarotenul menţine şi îmbunătăţeşte acuitatea vizuală pe timp de noapte.

Cele mai citite:  Articol 6: Uleiul de argan, secretul părului strălucitor şi sănătos

3. Peşte gras

Acizii graşi Omega3 care se regăsesc în somon, sardine, ton aduc o mulţime de beneficii organismului şi păstrează sănătatea ochilor. În urma unui studiu efectuat în 2009 în SUA, la National Eye Institute, s-a descoperit faptul că acizii graşi Omega 3 previn apariţia sindromului ochilor uscaţi dar şi degenerescenţa maculară.

4. Broccoli

Această legumă este recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii prevenind apariţia bolilor de inimă şi a cancerului. Broccoli ar trebui consumat însă şi pentru a-ţi proteja sănătatea ochilor. El conţine o mare cantitate de vitamina C, luteină şi zeaxantină, vitamine şi nutrienţi care ajută la încetinirea procesului de pierdere a vederii odată cu înaintarea în vârstă.

Cele mai citite:  Candidoza vaginala - remedii naturiste

5. Germeni de grâu

Grâul încolţit este o puternică sursă de vitamina E – un antioxidant care protejează vederea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Încetineşte şi stoptează în totalitate procesul de oxidare a celulelor care duce la apariţia bolilor dar şi a deteriorării vizuale. Vitamina E previne riscul apariţiei cataractei.