O masina mai performanta prin anularea filtrului de particule

By | July 15, 2016


anulare filtru dpf bmwDaca esti proprietarul unei masini BMW cu motor Diesel, este foarte posibil  ca la un moment dat sa te intalnesti cu o problema destul de complicata, si anume infundarea filtrului de particule, asa numitul filtru DPF.

Ce este acest filtru? Este un dispozitiv montat din fabrica de catre producatorul auto, care filtreaza din gazele de esapament anumite substante poluante. In cazul unei functionari normale, aceste particule sunt eliminate printr-o actiune numita regenerare, care presupune functionarea motorului cu un consum mai mare de combustibil ceea ce asigura arderea acestor particule.

Totusi aceasta regenerare nu rezolva in totalitate problemele legate de acest filtru DPF. Problemele pot aparea fie printr-o regenerare defectuoasa in urma conducerii masinii, mai ales prin oras, fie prin infundarea definitiva a filtrului la aproximativ 200.000 km.

Inlocuirea acestui filtru presupune cheltuieli mari, in jur de 1500 euro, sau in cazul neschimbarii acestuia la defectiuni mult mai grave ale motorului. O solutie la aceasta problema este eliminarea filtrului DPF.

Cele mai citite:  Cum sa cumperi rapid piesele de care masina ta are nevoie?

Aceasta operatiune de anulare filtru de  dpf poate fi efectuata cu mare succes prin apelarea la specialistii Maxxperformance.ro care vor avea grija ca masina ta cu motor Diesel sa poata fi folosita in continuare la cei mai inalti parametri.

Ce presupune anularea filtrului de particule

anulare-filtru-dpf

Aceasta operatiune presupune mai multi pasi care nu pot fi trecuti cu vedere, in caz contrar aparand posibilitatea ca masina sa nu functioneze la parametrii normali.

Scoaterea filtrului DPF pentru BMW-ul tau se realizeaza extrem de simplu, tinand cont de urmatoarele:

 • Te programezi fie online prin intermediul e-mailului, fie prin telefon, precizand amanuntele necesare suprimarii filtrului de particule (marca, modelul, tipul de motor);
 • Masina este dusa la atelierul Maxxperformance.ro, unde va fi realizata operatiunea ce va dura intre 1-4 ore, in functie de marca automobilului si motor;
 • Anularea filtrului de particule se face in mod fizic prin scoatere acestuia de pe traseul de esapament;
 • Softul este rescris pentru a se elimina perioadele de regenerare care ar putea provoca erori in computerul masinii;
 • Apoi iei masina ta si te bucuri de performantele maxime pe care o sa ti le ofere.
Cele mai citite:  Detergentii auto potriviti pentru spalatoria ta: alege unii profesionali, de la Dacris94.ro

anulare filtru dpf bmw

Motivele anularii filtrului DPF pentru BMW

Posesorul unei masini BMW cu motor Diesel va avea numai de castigat in urma eliminarii filtrului DPF scapand prin aceasta operatiune de o multitudine de probleme care ar aparea daca filtrul ar ramane in continuare pe masina.

 • Disparitia perioadelor de regenerare, perioade in care masina nu ar putea fi folosita la nivel maxim;
 • Scade consumul de carburant in mod vizibil, acesta fiind consumat intr-o cantitate mai mare in momentele de regenerare;
 • Eliminarea cheltuielilor in cazul infundarii filtrului sau necesitatii schimbarii acestuia, deoarece el este un consumabil care trebuie schimbat la aproximativ 200.000 de kilometri, indiferent de marca automobilului;
 • Cresterea performantelor motorului;
 • Posibilitatea anularii filtrului DPF la o multitudine de marci si motorizari (27 de marci auto si fiecare motorizare in parte);
 • Facilitatea acestui demers atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului folosit.
Cele mai citite:  Ce sa schimbi la Ford Focus ca sa para ca ai facut mari modificari

Anularea filtrului DPF pentru BMW ar trebui sa fie un imperativ pentru toti posesorii de astfel de masini Diesel, aducand doar avantaje si asigurandu-i pe conducatorii auto de o experienta plina de satisfactii in folosirea automobilului personal.