Nadele pentru crapi sau cum sa ademenesti pestele de pe fundul apei

By | May 23, 2016

Pescarii, fie cei amatori, fie cei profesionisti stiu ca prinderea unui crap necesita mai multe lucruri. Pescuitul este un soi de joc, care implica reusita sau esecul pescarului, respectiv viata sau moartea crapului. Aceasta aventura presupune asteptarea, panda si ademenirea crapului. De multe ori, asteptarea dureaza, panda te oboseste, iar ademenirea nu are loc. Te chinui sa il aduci la suprafata catre zona de pescuit dorita, te chinui sa il faci sa paraseasca fundul malos al apei pentru momeala din varful acului. Doar ca, de multe ori, nu este un lucru usor de infaptuit. Oricat ti-ai dori. Ori nu te avantajeaza conditiile atmosferice, ori echipamentul de pescuit nu este destul de bun, ori momeala nu il ispiteste. Astfel, pentru o partida reusita de pescuit, pentru a ii intinde o cursa perfecta crapului, practicantii acestui sport trebuie sa se inarmeze cu rabdare, sa ai aiba simturile ascutite si deopotriva o dexteritate desavarsita si, desigur, un echipament bun. Pe langa lansetele si unditele care vibreaza alert, pe langa senzorii care atentioneaza sonor atunci cand crapul trage, pentru a nu se intoarce cu mana goala acasa, pescarii folosesc una dintre cele mai ispititoare momeli- nadele pentru crapi. De altminteri, pescarul din pacalitor devine pacalici invocand ca „balta nu are peste”.

Cele mai citite:  Sistemele de alarma, cea mai buna metoda pentru a va simti in siguranta

In continuarea acestui articol, in urma cercetarii nadelor pentru crapi din stocul magazinelor care se gasesc in spatiul online, urmeaza a fi prezentate unele dintre cele mai ispititoare nade pentru crapi.

Topul nadelor pentru crapi

nade pentru crap

Din fericire, pescarii nu mai sunt nevoiti sa traverseze orasul si sa parcurga aglomeratia pentru a isi cumpara nade pentru crapi. Acestea sunt la distanta de cateva click-uri si se pot comanda facil urmand a fi livrate la adresa mentionata de client.

Cele mai citite:  Top 5 sfaturi de la designeri: Transformarea balconului intr-un spatiu util

Printre cele mai ademenitoare nade pentru crapi sunt urmatoarele:

  • Pasturi
  • Groundbait
  • Pelete
  • Seminte
  • Seminte preparate

Groundbait-ul este o nada pentru crapi care la baza un amestec de fainuri de peste si de fainuri cerealiere, aditivi, sroturi si seminte. In spatiul online, la o privire atenta, pescarii pot gasi nade pentru crapi de tip Groundbait, dezvoltate de profesionisti in carpfishing, care au dus la doborarea de recorduri nationale si europene. Pe langa ingredientele pomenite mai sus, nadele pentru crapi de tip Groundbait mai au betaina, canepa, arome, spartura de porumb si ttx. De asemenea, exista nade pentru crapi, care, in combinatie cu niste aditivi speciali, dezvolta reactii care atrag instantaneu crapul.

Cele mai citite:  Il Bambino te ajuta sa alegi cel mai bun carucior pentru copilul tau

Un alt tip de nade pentru crapi sunt peletele. Pescarii apeleaza la aceasta momeala pentru a atrage crapul de pe fundul apei. La baza acestea au proteine si se pot dizolva in cel mult o ora, lucru care le propulseaza in topul momelilor ideale pentru crapi.

Semintele de canepa, alt tip de nada pentru crapi, au la baza ulei cu acizi, potasiu, carbohidrati, fibre insolubile si emana o aroma ademenitoare intrucat au fost macinate grosier.

Asadar, daca urmeaza sa participati la o partida de pescuit, puteti sa va orientati catre magazinele online. Acestea comercializeaza la preturi competitive momeli atat pentru pescuitul profesionist, cat si pentru cel amator. In plus, veti avea mai mult timp sa va pregatiti undele. Fir intins!