Medicamentul Arlevert trateaza depresia, chiar si pe cea severa!

By | January 6, 2017

Prezentare:

Comprimate 20 mg; cutie x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Depresie, inclusiv depresia severa si reactiva si depresia insotita de anxietate. Efect incepand din a 2-a saptamana de trat. Tulburari obsesiv-compulsive. Atacuri de panica cu sau fara agorafobie. Anxietate sociala/fobie sociala.

Doze:

Hipertensiune arteriala: initial 5 mg/zi; doza de intretinere: 20-40 mg/zi, in 2 prize; insuficienta renala, varstnici: initial 2,5 mg/zi. Insuficienta cardiaca: initial 2,5 mg/zi; doza de intretinere: 10-20 mg/zi, in 2 prize.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Copii. Asocierea cu alcool.

Atentionari:

Nu se asociaza cu inhibitori de MAO, medicatie pe baza de triptofan. Prudenta la asocierea cu neuroleptice. Precautie in caz de manie, afectiuni cardiace, epilepsie, convulsii, glaucom. Sarcina. Alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Greturi, somnolenta, transpiratii, tremuraturi, astenie, uscarea mucoasei bucale, insomnie, disfunctii sexuale, constipatie, diaree si diminuarea apetitului. Rar: ameteli, rash, glaucom acut, retentie urinara, trombocitopenie, sindrom serotoninergic (agitatie, confuzie, diaforeza, halucinatii, hiperreflexie, mioclonus, tahicardie, tremuraturi) si simptome sugestive pentru hiperprolactinemie (galactoree); hiponatriemie reversibila mai ales la varstnici. cresterea enzimelor hepatice cu rare anomalii hepatice severe. Rareori tulburari de sangerare, variatii tensionale, confuzie, convulsii si reactii de otosensibilizare. Ocazional tulburari extrapiramidale la pacienti cu tulburari de fond ale functiilor motorii sau cu medicatie neuroleptica. Intreruperea brusca a tratamentului: ameteli, tulburari senzoriale, tulburari de somn, agitatie sau anxietate, greturi si transpiratii.
tratament-depresie

In cadrul unui studiu, au fost analizate, cu ajutorul RMN-ului, creierele a peste 900 de persoanse, iar rezultatele cercetarii arata ca depresie este cauzata de functionarea improprie a cortexului orbitofrontal, o zona a creierului care este asociata cu integrarea, cu asteptarile personale cu cu luare deciziilor.

Cele mai citite:  Stresul oxidativ provoaca aparitia unor boli, precum cataracta sau cancer

“Descoperirea noastra ne permite sa localizam radacinile depresiei si va deschide noi perspective de tratare a depresiei in viitorul apropiat”, a spus un psihiatru implicat in studiu, scrie sciencealert.com.

Cele mai citite:  Cafeaua verde- beneficii pentru sanatate

Tomografiile au aratat ca depresia este legata de activitatea neuronala a doua portiuni diferite ale cortexului prefrontal (OFC): OFC medial si OFC lateral. Cercetatorii au descoperit ca participantii la studiu au conexiuni neuronale mai slabe intre OFC medial si sistemele de memorie ale creierului din hipocampus.

Cele mai citite:  Cum poti evita bolile provocate de apa impura? Prin folosirea unui purificator de apa!

Nu este inca clar care sunt implicatiile acestei descoperiri, insa oamenii de stiinta spun ca persoanele care sufera de depresie au un timp mai mare de accesarea si de reamintire a lucrurilor pozitive, care ar trebui sa ii faca fericiti.

 

Surse:

https://www.revistagalenus.ro/dictionar-medicamente/item/1184-arlevert-comprimate.html

https://www.realitatea.net/adevarul-despre-depresie-de-ce-sufera-de-fapt-oamenii-de-aceasta-boala-nu-se-stia-pana-acum_1994519.html