La ce varsta pot ramane copiii singuri acasa

By | June 8, 2017

Multi parinti se intreaba care e varsta la care isi pot lasa copiii singuri acasa, in siguranta. Iata ca, dupa lungi dezbateri, un specialist a vorbit, in sfarsit, despre acest subiect. Afla cand poti sa-ti lasi copilul singur acasa!

Emma Hammett, autoarea unor carti care ii invata pe parinti cum sa-si tina copiii departe de accidente, si membra a unei fundatii care promoveaza cursurile de prim-ajutor, a elucidat recent acest mister.

Intr-un articol postat de ea pe blogul publicatiei medicale The Hippocratic Post, Hammett a facut urmatoarele precizari – “Nou nascutii, sugarii si bebelusii nu ar trebui lasati niciodata singuri, nici macar pentru cateva minute, nici macar atunci cand dorm. Copiii sub 12 ani nu ar trebui lasati singuri mai mult de o ora, iar cei de pana la 16 ani nu ar trebui lasati niciodata singuri pe timpul noptii”.

copil lasat in siguranta acasa singur

Cand poti sa-ti lasi copilul singur acasa, in siguranta

Asadar, varsta minima la care un copil poate sa ramana singur acasa, chiar si peste noapte, este de 16 ani. Parintii ar trebui sa aiba mare grija in acest sens, iar cel mai bine ar fi ca o bona specializata sau macar o ruda sa supravegheze minorii, atunci cand parintii sunt plecati la serviciu sau pleaca intr-o vacanta.

Cele mai citite:  Cum Se Urmaresc Corect Sarcinile?