Inca un caz de plagiat: teza de DOCTORAT a senatorului Serban Nicolae contine pagini plagiate!

By | November 24, 2017

Peste 10% din lucrarea de doctorat in domeniul relatiilor internationale a senatorului PSD Serban Nicolae contine pagini plagiate, intr-un caz fiind preluate din textul-sursa si note de subsol, potrivit unei investigatii a CRJI.

Teza a fost sustinuta in 2009, la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, titlul fiind „Proiecte de reforma a Natiunilor Unite”, iar indrumator profesorul Vasile Vese.

  • „Am beneficiat si de ajutorul si indrumarile a doi reputati profesori ai aceleiasi universitati, Vasile Boari si Vasile Puscas, ultimul, cunoscut si ca om politic, fiind si cel care a sugerat titlul lucrarii”, a scris ulterior Nicolae, pe site-ul personal, adaugand ca primit calificativul „magna cum laudae”.
Cele mai citite:  Apa din piscina iti pune in pericol sanatatea? Afla cum poti scapa de bacterii si micoze folosind un sterilizator cu uv!

In teza, care are 324 de pagini, exista doua tipuri de plagiat.

  • Primul este cel al preluarii de fragmente fara a mentiona deloc sursa.
  • Al doilea tip de plagiat din teza lui Serban Nicolae este cel in care sunt preluate, cuvant cu cuvant, fara ghilimele, fragmente de zeci de randuri sau chiar pagini, indicandu-se sursa in note de subsol. Atat Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in deciziile luate in trecut in cazul unor doctorate plagiate, cat si cei trei universitari consultati de CRJI, critica aceasta modalitate de citare si considera ca incalca regulile academice.
Cele mai citite:  Cum stii ce gradinita privata este potrivita pentru copilasul tau?

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/peste-10-din-lucrarea-de-doctorat-a-lui-serban-nicolae-contine-pagini-plagiate-833435