Inainte de semnarea oricarui contract, fa-ti o garantie de buna executare!

By | January 25, 2016

garantii de buna executie

Pentru cei care inca nu stiu acest lucru, pe langa garantiile judiciare, garantia de buna executare este cel mai des intalnit tip de garantie bancara. Ce sunt ele, de fapt, si la ce il ajuta pe cel care incheie o astfel de garantie? Ei bine, ele se realizeaza in favoarea beneficiarului si reprezinta instrumentul de garantare solicitat oricarei companii care urmeaza sa semneze un contract de achizitie publica. Altfel spus, garantia de buna executare are ca scop protejarea beneficiarului de riscurile la care este supus in cazul achizitiilor publice. Valorea ei este de maximum 10% din valoarea contractului de achizitie publica. Afla aici CUM SA INCHEI ASIGURAREA, dar si alte detalii.

Stii care sunt beneficiile unei garantii de buna executare? Iata cateva dintre acestea

Garantia de buna-executie are o reglementare foarte bine pusa la punct. Astfel, in urma intocmirii unei garantii de buna executare, beneficiarul contractului este protejat de riscurile indeplinirii partiale sau total necorespunzatoare, precum si de riscul neindeplinirii obligatiilor contractuale asumate de asigurat. Iar daca nu intelegi beneficiile care iti pot fi aduse, in urma incheierii unei garantii de buna executare, iata cateva dintre ele, enumerate mai jos:

  • Garantia de buna executie+valabilitate. Atat in cazul contractelor de lucrari, cat si in cazul contractelor de furnizare de produse sau servicii, valabilitatea este de maximum 3 ani. In cazul primeia dintre acestea, ea poate fi extinsa cu pana la 6 ani, in cazul notificarii defectelor.
  • Garantia de buna executie pentru achizitiile publice are un timp redus de emitere, fata de procedurile bancare. Astfel, beneficiezi foarte rapid de garantia de buna executare de care ai nevoie!
  • Costurile unei garantii de buna executare este unul redus, daca apelezi la variantele online ale intocmirii acesteia…
Cele mai citite:  Pune pe masina ta o baterie auto Bosch si prinde aripi pe carosabil!

Poti sa-ti intocmesti garantia de buna achizitie pentru achizitiile publice foarte simplu si rapid, pentru ca nu ai nevoie decat de trei documente: copie de pe certificatul de inregistrare, contractul achizitiei publice si ultimele doua bilanturi de la Administratia Financiara, semnat si stampilat.

Cele mai citite:  Ce produse sa cumparam online

Vrei sa-ti intocmesti si tu garantia de buna executare si nu stii la cine sa apelezi?

Daca te-ai decis si vrei sa apelezi la avantajele oferite de garantia de buna executare, tot ceea ce iti ramane de facut este sa apelezi la serviciile online aduse de catre asiguratori. Alege serviciile de asigurare si reasigurare din domeniul online si vei economisi atat timp, cat si bani. Cum este posibil? Asiguratorii online pun la dispozitia clientilor sai preturi mult mai mici decat in cazul agentiilor de asigurari fizice.

Cele mai citite:  5 beneficii neasteptate ale relatiilor la distanta

In plus, pentru serviciul de garantie de buna executie pentru achizitiile publice, clientii pot cere o oferta online. Ei trebuie sa completeze denumirea companiei, persoana de contact si numarul de telefon, precum si adresa de e-mail si mesajul pe care doresc sa il transmita, si in urma completarii acestuia vor fi contactati de catre specialisti, in cei mai scurt timp cu putinta.

Nu mai astepta! Protejeaza-ti drepturile, in cazul unei achizitii publice si intocmeste, inainte de a semna orice document aparent banal, un contract de garantie de buna executare!