Factura de energie la jumătate, cu ajutorul LED-urilor

By | April 17, 2015

Un dealer auto din Sydney, Australia, îşi reduce factura de energie la jumătate cu ajutorul LED-urilor, după ce şi-a instalat peste 1.000 de astfel de becuri și tot atâtea panouri solare, scrie publicaţia financiară The Fifth Estate din Australia.

Prima etapă a proiectului, care a primit o finanţare de 320.000 dolari australieni (circa 230.000 euro) prin programul Clean Energy Finance Corporation și împrumuturile dedicate eficienţei energetice a Băncii Commonwealth, presupune construcţia unui sistem de panouri solare de 100 de kilowați și a unui sistem de iluminat cu LED-uri instalate de compania energetică Autonomous Energy, scrie thefifthestate.com.au.

Cele mai citite:  Micul dejun - un dusman de temut al greutatii tale?

Când va fi finalizat, panourile solare vor avea o capacitate de 260 kW, inclusiv o structură care va asigura umbră parcului dealerului auto, Col Crawford Lifestyle Cars.

Director general al Col Crawford, Stephen Crawford, a spus că „devenind verde,  pur și simplu este o afacere bună”.

Cele mai citite:  Articol 66: Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? Secretele unui cadou perfect, descifrate de psihologi şi de specialiştii în relaţii interumane

“Producătorii de automobile cu care lucram s-au străduit foarte tare în ultimele decenii să construiască maşini ecologice, de la vehicule hibride disponibile în prezent până la maşini electrice complete. După cum văd, şi clădirile noastre pot evolua într-un mod similar, folosind energie într-un mod durabil, non-poluant”, a spus Crawford.

Directorul Autonomous Energy, Mark Gadd, a declarat că proiectul a stabilit un nou standard pentru dealerii auto.

Cele mai citite:  Articol 56: Rețeta răsfățului suprem: Tort de ciocolată

“Acest proiect este autentic, aproximativ jumătate din panourile solare sunt integrate într-o nouă structură solară care generează energie non-poluantă, dar în același timp asigură umbră și serveşte drept acoperiş atunci când plouă”, a spus el.

Directorul executiv al Clean Energy Finance Corporation, Oliver Yates, a declarat că instalarea sistemului solar și eficiența energetică ar putea fi aplicată unei game largi de activități comerciale, făcând o diferenţă pozitivă.