De cand putem pescui legal in apele salbatice? Cand se termina prohibitia?

By | May 27, 2016

Pescuitul in scop comercial, recreativ / sportiv si familial in apele naturale este interzis, din 10 aprilie, pe o durata de 60 de zile, pana in 8 iunie 2016. Masurile de prohibitie au fost stabilite prin ordin comun al ministrului comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, pentru acest an, in vederea protejarii speciilor de pesti in perioadele in care se inmultesc.

In perioada amintita, este interzis pescuitul pentru oricare specie de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale.
Pana in 8 iunie, prohibitia este valabila si pe raul Prut, lacul de acumulare Stanca – Costesti, in fata gurii Dunarii – Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, in Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale.
Pe tot timpul anului este interzis pescuitul la următoarele specii de pesti: pietrar, ghibort de rau, cernusca, salau vargat, pecarina, guvidul de balta, guvidul, zglavoaca rasariteana, lostrita, mihaltul, caracuda, coregonul, pastravul de mare, lipanul, sturionii.
Pescuitul de stiuca este interzis pe o durata de 35 zile, in perioada 10 februarie – 15 martie inclusiv.
Pastrăvul indigen, pastrăvul curcubeu si pastravul fantanel nu se pescuiesc pana in 30 aprilie inclusiv si an perioada 15 septembrie – 31 decembrie.
Sursa: http://www.crapmania.ro/articole/noutati/de-cand-putem-pescui-legal-in-apele-salbatice-cand-se-termina-prohibitia-38780
Cele mai citite:  Cum stii ce gradinita privata este potrivita pentru copilasul tau?