Cum alegem sandalele pentru copii in aceasta vara?

By | April 14, 2016

In scurt timp, la zenit, in locul nimbusilor va trona Apollo. Uriasul rosu isi va arbora zambetul si ne va insufleti. Probabil, copiii vor fi cei mai entuziasmati. Odata cu sosirea caldurii, cei care au trecut de perioada mersului de-a busilea isi vor dori sa se plimbe in parc, sa alerge, sa se plimbe cu tricicleta sau sa fie dati in leagan. Pana la sfarsitul zilei probabil se vor alege si cu cateva zgarierturi superficiale.

Toate aceste jocuri solicita piciorusele celor mici. Un copil cu varsta pana in patru ani are picioarele in mod radical diferite fata de cele ale unui adult. Latimea din zona degetelor este mai pronuntata, iar in zona calcaiului este mult mai ingusta. Intre oasele moi exista spatii, iar arcada, din cauza unui strat de grasime, nu este deloc definita. De la venirea pe lume si pana la varsta mai sus mentionata, piciorusele prichindeilor suporta o serie de modificari. Pe temeiul acestor diferente si modificari si pentru a evita orice soi de afectiune ortopedica, fie ca este vorba de platfus, de picioare cracanate sau de mersul pe varfuri, prichindeii au nevoie de incaltaminte speciala. Iar pentru perioada sezonului estival, PERECHILE RECOMANDATE de specialistii din domeniul puericulturii sunt sandalele de copii.

Cele mai citite:  Alegerea unui carucior pentru copii, o sarcina care trebuie facuta cum trebuie

Care sunt caracteristicile esentiale ale unei perechi de sandale de inalta calitate pentru copii?

sandale copii

Avand in vedere energia de care dispun prichindeii, incaltamintea trebuie sa le asigure confortul si vitalitatea pe parcusul intregii zile, ceea ce inseamna ca la fabricarea sandalelor pentru copii trebuie folosite materiale speciale. In acest sens, talpile interioare trebuie sa aiba o forma anatomica si sa fie confectionate din piele naturala, moale, care permite piciorului sa respire. Pentru a evita aparitia platfusului si a deformarii degetelor, talpa exterioara trebuie sa fie confectionata din materiale flexibile care sa pastreze si un balans asemanator celui din timpul mersului in picioarele goale. De asemenea, pentru a facilita procesul incaltarii si al descaltarii, se recomanda ca sandalele sa fie prevazute cu sisteme de inchidere cu bareta cu arici, iar partea din spate a sandalei, din zona calcaiului, trebuie sa fie captusita pentru a evita aparitia monturilor sau a bataturilor. In acelasi timp, sandalele trebuie sa fie foarte usoare pentru a asigura o miscare naturala a piciorului, iar designul trebuie sa faciliteze rasfirarea degetelor.

Cele mai citite:  Hapciu! Aduceti aspiratoarele nazale pentru bebe!

Un alt criteriu important in alegerea sandalelor pentru copii este brandul.  Din fericire, in zilele noastre exista numeroase branduri specializate in fabricarea incaltamintei pentru cei mici, cum este Pantofioriveseli.ro, care colaboreaza cu doctori din domeniul podiatriei.

Cele mai citite:  Copiii au nevoie de sustinere, in invatarea unei limbi straine

Rezumand, printre elementele principale ale unei perechi de sandale de inalta calitate pentru copii se numara:

  • Materialele folosite la confectionare
  • Sistemul de inchidere
  • Greutatea redusa
  • Designul anatomic

 Daca sunteti parinti si va doriti ca prichindelul vostru sa zburde fara a fi supus vreunui risc ortopedic din cauza incaltamintei nepotrivite, incercati, atunci cand doriti sa ii cumparati o pereche de sandale,  sa va orientati catre produse care sa aiba caracteristicile enumerate mai sus. In spatiul virtual exista numeroase colectii de sandale pentru copii, care sa fie aprobate inclusiv de de „American Podiatric Medical Association”.