Articol 150: Cosmeticele bio intre avantaje si pret

By | April 10, 2015

Vanzarile de cosmetice bio continua sa creasca, iar in prezent sunt mult mai insemnate decat in anii trecuti. Motivul este simplu si anume ca oamenii au inceput incet-incet sa constientizeze avantajele pe care le aduc dupa sine acestea. Exista, insa, printre unii oameni, o conceptie gresita conform careia acestea ar fi mult mai scumpe si pretul este adesea nejustificat, astfel ca in cele ce urmeaza vei gasi cateva informatii in legatura cu acest lucru.

Cele mai citite:  De ce sa iti deschizi o afacere de haine de dama en gros

In primul rand este mult mai dificil sa obtii un preparat bio si sa-l comercializezi. Pretul adesea scazut al celorlalte cosmetice este bazat pe vanzarile in cantitati foarte mari, astfel ca profitul devine mult mai insemnat pentru producatori. In situatia cosmeticelor bio sau a altor produse bio vanzarile sunt mai scazute, iar costurile insemnate.

Cosmeticele bio intre avantaje si pretEste important sa stii ca plantele din care se obtin uleiuri esentiale sau care sunt utilizate in mod direct intr-un preparat biologic trebuie sa provina dintr-o cultura bio. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, producatorul nu are voie sa foloseasca ingrasminte chimice care pot determina alterari ale structurii plantei si alterari ale functionarii compusilor bioactivi.

Cele mai citite:  Zile calduroase si transpiratie in exces? Transpiblock te protejeaza impotriva mirosului neplacut!

Plantele isi preiua necesarul de nutrimente din pamant, iar cand acesta este stropit cu diferite substante le va asimila si plantele se vor hrani dintr-un pamant care nu este intocmai natural.

Cele mai citite:  Esti un parinte responsabil? Iata ce trebuie sa faci atunci cand copilul tau pica de pe saniuta!

Acest lucru este deosebit de benefic pentru natura, insa agricultura este mult mai expusa in fata daunatorilor care pot determina imputinarea unei recolte, asadar iata un risc pe care orice producator bio trebuie sa si-l asume pentru ca preparatele sa primeasca eticheta de bio.