Ce spun pantofii despre personalitatea fiecărei femei

By | May 11, 2016

Dacă o persoană dorește să afle detalii despre personalitatea unei femei, pantofii ei oferă cele mai multe indicii și sunt ca o carte deschisă pentru cei din jur.

Un studiu realizat la Universitatea din Kansas, SUA, a demonstrat că oamenii sunt capabili să descrie corect, în proporție de 90%, personalitatea unei femei necunoscute, inclusiv stabilitatea ei emoțională, doar prin simpla privire a pantofilor ei.

Conform autorilor studiului, citați de publicația pentru bărbați „Men’s Health”, pantofii unei femei oferă privitorilor o largă paletă de informații, deoarece pe piață există mii de modele, după cum vedem și pe otter.ro, iar persoana care le alege este îndemnată să-i achiziționeze de o serie întreagă de motive conștiente și inconștiente, scrie euforia.tv.

„Modul în care o femeie se îmbracă transmite multe mesaje despre ea. Este bine să îi privești pantofii pentru a găsi indicii despre felul ei de a fi și despre cum se va comporta”, a declarat un expert în relații de cuplu, April Masini. Iată ce spun pantofii unei femei despre personalitatea ei:

Cele mai citite:  Aranjamentele florale, detaliu important in organizarea unei nunti

1. Nivelul ei de încredere în sine

Stilul pantofilor unei femei pot spune dacă ea este foarte încrezătoare în forțele proprii sau dacă este o femeie realistă, cu picioarele pe pământ.

„Femeile care poartă sandale cu tocuri subțiri și înalte sunt mult mai încrezătoare în forțele proprii decât femeile care poartă pantofi cu tocuri și cu degetele acoperite. În plus, poți afla cât de îngrijită este o femeie după cât de îngrijite îi sunt picioarele. Dacă are grijă de picioarele ei, te poți aștepta să aibă grijă de întregul ei corp. Dacă pedichiura este sexy, întregul ei corp este atrăgător”, a declarat April Masini.

În schimb, femeile care poartă pantofi cu platformă sunt mai puțin sigure pe ele, conform specialistului psihiatru Carole Lieberman, citat de „Men’s Health”. „Femeile care poartă pantofi cu platformă vor să pară mai înalte, dar evită, în același timp, disconfortul și instabilitatea tocurilor subțiri. Cu cât tocurile sunt mai ample și mai puțin înalte, cu atât femeia resimte o mai mare nesiguranță”, a declarat Lieberman.

Cele mai citite:  Articol 69: Codul bunelor invitatii la nunta

2. Tipul personalității sale

În mod deloc surprinzător, femeile care poartă pantofi în culori aprinse sunt mai jucăușe, își asumă mai multe riscuri și sunt mai extravertite, este de părere Carole Lieberman. Însă, dacă femeia poartă pantofi strălucitori roz sau de un galben-aprins, înseamnă că felul ei de a fi este mai mult decât extravagant. „Tendințele de împăunare denotă provocare, iar ea ar putea avea pretenția să fie idolatrizată și pusă pe un piedestal”, a declarat Masini.

Femeile mai puțin exuberante poartă balerini sau cizme fără toc. Astfel de femei apreciază mai mult confortul decât stilul și sunt cu picioarele pe pământ. În schimb, femeile care poartă papuci de plajă atunci când nu sunt la plajă tind să fie neglijente și cu alte aspecte ale existenței lor.

Cele mai citite:  Vrei sa consumi o mancare usoara in zilele de vara? Atunci comanda la domiciliu mancare mexicana!

Femeile care poartă pantofi sport nu adoră neapărat confortul, ci sunt persoane de acțiune, care fie sunt pregătite să facă sport, fie sunt mereu gata de noi provocări.

3. Brandingul personal

Dacă pantofii sunt sofisticați sau pur și simplu arată ca o pereche de încălțăminte scumpă, femeia investește în imagine, în stil și în confort.

„Dacă poartă pantofi cu un stil conservator și cu degetele acoperite la locul de muncă înseamnă că apreciază foarte mult jobul pe care îl are. Dacă poartă, în schimb, cizme sclipitoare și ostentative, este o femeie îndrăgostită de lux și de lucrurile scumpe”, a declarat stilistul Christa Scherk, care lucrează pentru celebrități.

(Sursa: http://ziarulnational.md/studiu-ce-spun-pantofii-despre-personalitatea-fiecarei-femei/)