Ce s-a scris in presa internationala despre protestele de la Bucuresti si din tara

By | November 6, 2017

Presa internationala scria, duminica seara, despre protestele de la Bucuresti si din tara fata de proiectele de modificare a legilor justitiei.

Agentia Associated Press noteaza ca peste 7.000 de romani s-au strans in capitala si in alte orase pentru a protesta fata de proiectele de modificare a legilor justitiei, despre care criticii spun ca vor slabi eforturile pentru lupta anticoruptie. Manifestatii s-au strans in fata sediului Guvernului de la Bucuresti, scandand “Democratia este sub asediu” si fluierand din vuvuzele.

Cele mai citite:  Iluminare eficienta si economica cu tuburile led

Iata ce s-a scris in presa internationala:

  • AP noteaza ca participantii au putut fi auziti strigand ca Partidul Social Democrat este “ciuma rosie”. Stirea din AP este preluata de alte canale din SUA, precum New York Times, Washington Post sau Fox News.
  • Agentia Reuters noteaza ca aproximativ 12,000 de persoane marsaluiau spre Palatul Parlamentului, scandand “Nu vrem sa fim o natiune de hoti”.
  • Spaniolii de la EFE scriu ca peste 30.000 de persoane au iesit pe strazile mai multor orase din Romania, la Bucuresti, Cluj, Sibiu sau Timisoara. “Mii de romani in strada pentru independenta justitiei”, a scris si Agentia France Presse, care prezinta declaratia unei manifestante.
  • “Nu pot sa raman pasiva in fata acestei tentative de subminare a independentei justitiei”, a spus Oana, un medic in varsta de 35 de ani, pentru AFP.
Cele mai citite:  Unde gasesti cele mai bune oferte de Black Friday 2015 la incaltaminte?

Proteste fata de proiectele de modificare a legilor justitiei au loc duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara. Manifestatii asemanatoare sunt anuntate pentru duminica si in diaspora, in orase precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.

Cele mai citite:  Caranda Baterii: Anul acesta primele doua luni au fost mai grele

Sursa: http://adevarul.ro/news/eveniment/presa-internationala-scrie-despre-protestele-bucuresti-tara-1_59ff71ab5ab6550cb8d86438/index.html