Ce modele de compresoare cu aer se gasesc la dispozitie pentru nevoile tale!

By | May 17, 2016

Cum sa iti alegi cel mai bun compresor de aer pentru nevoile tale? Ce caracteristici tehnice trebuie sa indeplineasca produsul potrivit pentru trebuintele tale? Afla in continuare ce trebuie sa cunosti inainte de a face achizitonarea.

Daca  in perioada de urmeaza va trebui sa umfli lucruri mari sau grele ca de exemplu avelopele de masini sau saltele cu aer, sau daca utilizezi unelte cu aer comprimat cum ar fi aparate de vopsit, atunci cu siguranta ai nevoie de un compresor de aer performant. Poti apela cu incredere si aparatul de aer comprimat de la o vulcanizare sau benzinarie din apropiere, dar daca doresti sa folosesti propriile unelte si iti place comoditatea din propriul garaj, atunci va trebui sa iei in calcul investitia intr-un compresor de aer.

Compresoarele de aer au diverse dimensiuni si marimi diferite, aspectul si portabilitatea fiind doua atribute importante. Cu suficient de multe modele disponibile, compresorul de aer ideal pentru tine va depinde de tipul de operatiuni pentru care vrei sa-l utilizezi. Criteriile de alegere includ  tipul de pompa pe care il utilizeaza compresorul, aspectul acestuia si nivelul de presiune de operare.

Cele mai citite:  Articol 13: Samsung doteaza noul sau cuptor incorporabil cu tehnologie de varf si design atractiv

Ce trebuie sa stii inainte de a  cumpara un compresor cu aer?

compresoare cu aer

Pompa compresorului

  • Sunt doua feluri de pompe pentru compresor cu aer ieftin, cu si fara ulei. Tipul de pompa pe care-l alegi afecteaza nivelul de intretinere necesar.
  • Este bine de stiut ca compresoarele cu pompe fara ulei au un pret mai mare fata de cele cu ulei, dar avand in vedere costurile de intretinere, atat in timp cat si bani, pe termen lung diferenta tinde sa se amortizeze.
  • Compresoarele cu pompe pe baza de ulei au nevoie de intretinere periodica. Folosind un rezervor pentru ulei va fi necesar sa verifici din cand in cand nivelul acestuia si sa-l inlocuiesti atunci cand este nevoie. Compresoarele de aer cu pompe de ulei produc mai putin zgomot decat cele fara ulei.

Designul compresorului

Atunci cand iti doresti sa cumperi cel mai eficient compresor de aer trebuie sa tii cont de dimesiunile si de portabilitatea acestuia. Deoarece unele modele sunt foarte mari, asigura-te ca dispui de spatiul necesar in debara sau garanj unde sa il poti depozita si sa-l poti muta cu usurinta. O parte din compresoare sunt dedicate proiectelor casnice mici, in timp ce altele sunt menite pentru utilizarea industriala. Daca urmaresti diversitatea de unelte, poti intalni modele de compresoare ce fera in pachet si accesorii cum ar fi: pistol de vopsit sau pentru spalat.

Cele mai citite:  Vrei sa bei mai mult decat apa potabila? Obtine apa purificata cu ajutorul lui sterilizator UV!

Cea mai mare parte din compresoarele de aer, indiferent de dimensiuni, au in componenta lor un maner si roti ajutatoare pentru a se facilita transportul usor. Compresoarele de dimensiuni mai mari se datoreaza in mare parte rezervoarelor cu ulei. Compresoarele pe baza de ulei sunt si mai grele decat cele fara ulei. Cu cat un compresor este mai usor, cu atat mai uspr va fi de transportat. Daca portabilitatea este prioritara pentru tine, pune ochii pe un model cu roti pentru deplasare care cantareste mai putin.

Debitul si presiunea compresorului cu aer

Nivelul de presiune oferit de compresor si debitul de aer determina capabilitatea acestuia de a functiona impreuna cu diverse scule pneumatice. Presiunea si debitul de aer influenteaza tipul de scule pneumatice ce pot fi utilizate alaturi de compresor. Un compresor cu o presiune de pana la 6 bari si un debit de pana la 150 de litri/minut este un compresor cu presiune mica. Cele cu valori peste cele amintite pana in jurul a 12 bari si 300 litri/minut sunt considerate compresoare de presiune medie. Pentru utilaje pneumatice utilizate in operatiuni grele e nevoie de un compresor mai puternic in functie de fiecare caz in parte. Informeaza-te inainte de achizitie, ce cerinte au sculele pe care doresti sa le utilizezi si cumpara un compresor care sa furnizeze debitul si presiunea necesara.

Cele mai citite:  Uscatorul de maini sau prosopul de hartie? Afla acum care este cea mai economa solutie pentru bugetul tau!

Pentru a decide care ste cel mai bun compresor de aer depinde de felul in care urmeaza sa fie utilizat acesta. Trebuie sa mai tii cont si de timpul pe care trebuie sa-l aloci pentru intretinerea compresorului pentru a alege timpul de pompa dorit. Datorita modelelor numeroase disponibile in mod cert vei gasi produsul ideal.