Ce este siliconul folosit la implanturile cu silicon? La ce operatii mai este folosit?

By | October 15, 2015

Din punct de vedere al tehnologiei medicale, exista 5 generatii de implanturi mamare de silicon, fiecare fiind definita de o tehnica de fabricatie specifica.

Implantul mamar modern a fost inventat in anul 1961 de catre medicii chirurgi plasticieni Thomas Cronin si Frank Gerow, fiind fabricat in cadrul companiei Dow Corning Corporation, iar prima mamoplastie a fost realizata in anul 1962.

Substanta aceasta folosita la implantul mamar, siliconul, este de fapt extras din nisipul marii si se poate gasi sub diferite forme:

  • substanta gelatinoasa cu diferite grade de solidificare
  • substanta solida

Partea cea mai avantajoasa a siliconului si, implicit a implantului cu gel siliconic este aceea ca el poate fi facut sa para extrem de natural, implantul cu silicon poate primi o textura asemanatoare unui san real.

De asemenea, implantul cu silicon este folosit si in alte tipuri de operatii estetice sau de reconstructie precum implantul in barbie sau implantul in obraji.

Avantajul principal al siliconului prin comparatie cu alte materiale de implanturi este acela ca este mult mai rezistent in timp, dar si la diferite traume pe care le poate suporta.

Cele mai citite:  Cum poti diagnostica starea de uzura a ambreiajului unui Opel Astra H?

Ce riscuri implica implanturile cu silicon pentru sanatatea femeilor?

ce beneficii iti aduce o operatie de implant cu silicon

Statisticile intreprinse arata ca anual, aproximativ 750.000 de femei trec printr-o operatie de marire a sanilor cu implant mamar de silicon.

Sute de cercetari au demonstrat ca nu este nicio legatura intre efecte medicale negative si silicon, caci aceasta substanta nu cuprinde elemente otravitoare si nici nu conduce la reactii alergice.

Poate produce cancer implantul cu silicon?

Dupa cercetari indelungi facute pe plan mondial, s-a dovedit ca siliconul nu produce cancer. Este o substanta des folosita, gasita in nisipul marii si in alte multe ingrediente naturale.

In medicina moderna se folosesc multe obiecte facute din silicon in operatiile pe inima, operatiile urologice si in alte interventii chirurgicale.

Un alt motiv datorita caruia poti sta linistita este acela ca aceste implanturi au trecut prin multe teste si s-au dovedit a fi extrem de rezistente. De exemplu, implanturile cu silicon au fost testate in conditii de zbor cu avionul, scufundari subacvatice sau in conditii de tensiune atmosferica.

Cele mai citite:  Totul despre… frumusete. Tu stii cu ce te face peelingul chimic mai frumoasa?

In momentul de fata, folosirea acestei substante este confirmata pozitiv de catre Ministerul Sanatatii din Israel si Ministerul Sanatatii al Uniunii Europene.

Poate implantul mamar sa impiedice rezultatele mamografiei?

Desigur, unul dintre riscurile care iti va sari in minte probabil este cel referitor la acuratetea cu care se mai poate citi o mamografie sau un alt tip de astfel de test.

Vestea cea buna este ca poti face aceste analize – mamografii, ultrasunete (US), MRI, CT – numai ca este adevarat ca rezultatele analizei acestora vor fi mai greu de descifrat din cauza implanturilor mamare.

Ce implica si cat dureaza operatie de marire a sanilor? Cat dureaza perioada de recuperare?

Operatia de marire (augmentare) a sanilor se efectueaza sub anestezie generala si consta in crearea unui “buzunar” despartitor in care se introduce implantul – sub glanda mamara sau sub muschi.

Cum decurge operatia de implant mamar si perioada de dupa

  1. In timpul operatiei, vei primi o perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor si tot pentru acest scop cusatura inciziei operatiei va fi facuta cu fir acoperit cu o pelicula antibacteriana.
  2. Interventia dureaza aproximativ o ora si difera de experienta si mana chirurgului, un chirurg bun poate se efectueze aceasta operatie in timp mai scurt.
  3. Dupa operatie, va trebui sa fii tinuta sub atenta supraveghere medicala pentru 8 ore, dupa care vei putea fi externata.
  4. In urma operatiei de marire a sanilor, va trebui sa traiesti cu niste sani umflati, iar dupa o saptamana de la interventia chirurgicala, te vei prezenta la medic pentru verificarea acestora.
  5. In timpul acestei saptamani de dupa operatia cu implant mamar va trebui sa nu prea intreprinzi activitati solicitante, repaosul fiind cel mai recomandat.
  6. La doua luni e la operatie, mai mult sau mai putin, vei putea relua activitatile fizice, sport, ceea ce te va mentine in forma pentru a avea un trup sanatos pe langa noii sani frumosi.
  7. Va mai trebui sa treci pe la consultatii medicale lunar sau la trei luni in primul an, iar apoi vei reduce aceste vizite la medic la una pe an.
Cele mai citite:  Apa din piscina iti pune in pericol sanatatea? Afla cum poti scapa de bacterii si micoze folosind un sterilizator cu uv!

Sursa

http://www.bust.ro/care-sunt-riscurile-implantului-cu-silicon-impiedica-implanturile-analiza-mamografiilor-cat-dureaza-perioada-de-recuperare.html