Caruselul muzical pentru copii inseamna momente linistite pentru parinti

By | May 30, 2016

Proaspetii parinti afla imediat ca este mai complicat decat ai crede sa ingrijesti un bebelus si in acelasi timp sa rezolvi treburile casei, sa dedici timp si pentru partenerul de viata care trece si el prin aceleasi schimbari ca si tine si sa-ti dedici timp si tie, pentru ingrijire, odihna si altele.

Prietenele mele mamici mi-au dat cateva ponturi pe care le-au dezvoltat de-a lungul timpului pentru a castiga timp pretios. Nu este vorba, cum va asteptati probabil, de o bunica sau o bona care sa aiba grija de copilas cat voi va desfasurati treburile zilnice, ci este vorba de un obiect si anume caruselul muzical pentru patut.

Ce este un carusel pentru patut?

Caruselul pentru bebe, numit si carusel pentru patut, este un dispozitiv rotativ de care sunt  model de carusel pentru patutprinse diverse jucarii colorate, ce ii atrag copilasului atentia. Majoritatea modelelor de carusele de patut au melodii de leagan care il vor pregati pe prichindel de somn, ceea ce inseamna ca va putea deprinde obiceiul de a adormi linistit, fara sa fii nevoita sa il legani si sa ii canti tu.

Cele mai citite:  Copiii moștenesc inteligența mamei. Ce spun studiile de specialitate

Jucariile colorate in nuante vesele ale caruselului de bebe au un efect aproape hipnotic asupra micutului. Sunt realizate din materiale moi, iar in functie de model, pot fi scoase din ansablu pentru a i le arata indeaproape. Se misca in cerc, ceea ce il va fascina pe copilas si il va face sa primeasca minute in sir caruselul pentru patut. Am spus cateva minute pentru ca in combinatie cu melodia linistita, derulata pe fundal, copilasului ii va fi greu sa-si tina ochii deschisi si astfel va cadea intr-un somn lung si linistit, asa cum iti doresti sa aiba. Pana si cel mai nazdravan si mai energic pui de om va fi neputincios in fata caruselului muzical pentru patut.

Cele mai citite:  Dupa primele 6 luni continuati sa ii hraniti pe cei mici cu laptele praf Humana 2

Ce modele exista?

Sunt foarte multe modele de carusele muzicale pentru patut pe piata, mai toate firmele care produc articole pentru copii au in colectie carusele pentru bebelusi. In general, acestea pot fi categorizate in doua tipuri: carusele muzicale mecanice si carusele muzicale care functioneaza pe baterii. Diferente dintre cele doua tipuri de carusele pentru patut este ca primul necesita rotirea unei manete pentru ca melodia si rotirea jucariilor sa inceapa, in timp ce al doilea tip de carusel de patut poate functiona prin simpla apasare a unui buton si pana in momentul in care il opresti, tot prin apasarea aceluiasi buton. Daca esti interesata de utilizarea pentru o perioada mai lunga a articolelor pentru copii, poti alege un carusel transformabil, care va putea fi folosit pe post de lampa de veghe atunci cand cel mic va creste.

Cele mai citite:  Carusel de patut pentru copilul tau oferit de BabyNeeds.ro

Orice model de carusel muzical pentru patut ai alege petru bebelusul tau, este bine de stiut ca desi ii atrage atentia copilului pana la momentul in care va adormi, trebuie sa il verifici din cand in cand pentru a te asigura ca sta linistit si nu se poate rani sau cadea din patut.