Balsamul potrivit fiecarui tip de par

By | July 25, 2016

Balsamul este vital atunci cand ai parul cret sau vopsit pentru ca ofera strictul necesar in ceea ce priveste hidratarea parului si descurcarea lui. Hairstylist-ul Cristi Pascu recomanda alegerea cu atentie a balsamului, in functie de firul de par.

“Femeile cu parul fin trebuie sa tina cont de structura firului de par si sa aleaga balsam mediu hidratant, care sa ofere luciu si care sa ajute la descurcarea usoara a firelor de par. Un balsam puternic hidratant va duce la o ingrasare exagerata a firului de par subtire, care absoarbe orice exces de grasime”, declara Cristi Pascu.

Cele mai citite:  Beneficiile tratamentului cu ulei de ricin la pret mic! De unde il poti achizitiona rapid?

Parul cret

“Pentru parul cret trebuie ca balsamul sa aiba proprietati puternic hidratante, deoarece acest tip de par, prin natura si structura lui, are tendinte de deshidratare si de uscare. Un balsam pentru par cret trebuie sa fie mai bun decat un balsam de zi cu zi, trebuie sa confere parului elasticitatea de care are nevoie si luciul care se pierde datorita porozitatii mari a firului de par”, continua hairstylistul.

Parul vopsit

“Balsamurile sunt, in prezent, specializate. Exista balsamuri speciale pentru femeile cu parul blond, dar si pentru cele roscate, brunete sau satene. Principalele inovatii au avut loc atunci cand vorbim despre blonduri, care se realizeaza printr-un oxidant puternic si sunt mai intensive ca si culoare. Exista balsamuri adecvate pentru fiecare tip de par blond, de la cel aramiu pana la cel argintiu, care difera prin ingredientele de hidratare.

Cele mai citite:  De ce ai nevoie ca sa fii o mireasa chic?

Pentru celelalte culori, balsamurile sunt de intensitate medie ca si hidratare, pentru ca necesita in special o descurcare usoara a firului de par si un plus de luciu”, mai spune Cristi Pascu

Parul natural

“In general, parul natural are o stare de sanatate mult superioara fata de un par vopsit sau un par cret. Parul natural si drept are deja un luciu si un aspect ingrijit, iar balsamul, in acest caz, nu face decat sa intretina acest luciu si sa descurce firul de par”, concluzioneaza hairstylistul.

Cele mai citite:  Articol 88: Uleiul de ricin eficient pentru gene, sprancene, par si unghii

Solutia naturala

Doamnelor care nu doresc sa apeleze la un balsam specializat pentru hidratarea parului, hairstylist-ul Cristi Pascu le recomanda uleiurile naturale. Fie ca vorbim despre ulei de masline, ulei de argan sau cel de cocos, acestea trebuie aplicate in cantitati mici si doar pe varfuri.

Sursa: perfecte.ro