Automatizarile portilor culisante, descrise in registrul tehnic si in cel non-tehnic

By | August 30, 2016

automatizare-poarta-culisanta

Pentru portile culisante, recunoscute si ca porti glisante, automatizarile sunt sisteme simple si destepte, se poate spune, la nivel non-tehnic. Dar la nivel tehnic, despre acestea se spune ca sunt sisteme adaptate, cu senzor si o capacitate mare de culisare care sa inchida portile si sa le deschida cu silentiozitate. Ceea ce este de retinut este faptul ca pentru proprietarii de astfel de porti, decizia de achizitionare si de montare de automatizare de poarta culisanta nu poate fi decat o decizie buna, o investitie in ceva ce va fi folosit in fiecare zi cu incantare.

Beneficiarii trebuie sa cunoasca putin mai multe informatii decat simplul fapt ca prin actionarea unui telecomenzi, portile se deschid si se inchid in mod automat. Un sistem din acesta merita studiat putin de firile curioase, care folosesc tehnologia dar si doresc sa o inteleaga. De aceea, abordarea non-tehnica se preteaza oamenilor non-tehnici dar curiosi, iar abordarea tehnica explica mai pe indelete mecanismul si componentele din cadrul sistemului.

Cele mai citite:  Pasionat de blogging/vlogging? Afla cum sa te faci remarcat intr-o societate virtuala in ascensiune!

Abordarea tehnica in descifrarea automatizarii de porti culisante

automatizari porti culisant

Aici ne poate lamuri descrierea de la diferitele sisteme din acestea de pe magazinul online A2t.ro. Descrierile de acolo sunt atat de clare si de logice, incat se pot sintetiza usor informatiile principale:

  • Aceasta automatizare consta in doua sisteme actionate pe baza de fotocelule si telecomenzi usor de instalat, de setat si de reglat
  • Aceste sisteme au capacitatea de a gestiona prin culisare greutatile intre 400 si 1200 kg
  • Difera de la model la model; telecomenzile pot fi simple sau complexe, pot fi adaugate sisteme de semnalizare si multe alte upgrade-uri
  • Au amortizoare, care protejeaza impotriva bruscarii si emanarii de zgomot; amortizoarele tin cont si de obstacolele intalnite pe parcurs, evidentiate de senzori (obiecte, animale, oameni)
  • Cremalierele cu insertii metalice sunt recomandate in cadrul portilor culisante actionate de astfel de sisteme; acestea au rol protector si estetic
  • Garantia acordata este de 3 ani, insa folosirea adecvata intarzie schimbarea de piese componente si dupa acest termen
Cele mai citite:  Facebook viseaza sa devina al doilea YouTube cu aceasta optiune

Registrul non-tehnic: achizitionarea unei automatizari pentru porti culisante este o investitie utila

automatizare de porti culisante

Utilitatea automatizarilor este redata intuitiv: printr-o simpla apasare de buton, poarta se inchide. Sesam, deschide-te, Sesam, inchide-te! Este foarte simplu. In plus, timpul de deschidere si de inchidere este mai mic. Cand portile se apropie de finalul miscarii, viteza se reduce astfel incat nimic sa nu se tranteasca. Silentiozitatea este ca la ea acasa, iar faptul ca proprietarii nu mai trebuie sa se dea jos din masina scapa diminetile de un impediment nedorit.

Cele mai citite:  Ce este un DVR cu 4 canale?

Si pe langa confortul maxim mai este vorba si de sporirea rezistentei la efractie: portile nu se vor desface deloc, nici in urma actiunii unui levier sau a fortei brute. Sistemul hidraulic poate fi setat sa tina portile blocate, si daca poate face asta cu porti de sute de kilograme, cateva zeci de kilograme forta venite din partea raufacatorilor nu vor clinti portile cu niciun milimetru. Atat de utile si atat de usor de obtinut sunt acestea, pentru siguranta sporita si confort imbunatatit!