Articol 8: Cum sa alegi o camasa: sfaturi pentru barbati

By | January 6, 2015

cum sa alegi o camasaFiecare camasa are o marime inscrisa pe interior (S, M, L, XL,XXL sau 40, 42, 43/44) ca reper pentru comparator, dar, dincolo de aceasta masura – care reprezinta marimea pieptului, mai trebuie luate in considerare lungimea manecilor, latimea umerilor sau deschiderea gulerului, asta pentru a nu arata ridicol cu o camasa cu maneci prea scurte sau cu un guler prea larg.

Sfaturi pentru barbati in alegerea camasii potrivite:

1. Fa-ti o idee cu privire la ceea ce vrei sa cumperi; cele mai indicate sunt camasile din bumbac pentru ca permit pielii sa respire si se aseaza bine pe corp.

Cele mai citite:  Articol 48: TRUCURI PENTRU O TALIE MAI SUBȚIRE

2. Alege marimea potrivita fiind atent la anumite detalii: daca bagata in pantaloni, camasa sta umflata deasupra curelei, atunci inseamna ca este prea mare si trebuie sa cauti o marime mai mica.

3. Fii atent sa nu alegi o camasa prea mica pentru ca te va tine atunci cand te vei misca si te vei simti incomod.

Cele mai citite:  Invata sa accesorizezi pantalonii de dama in mod corect

4. O camasa bine aleasa trebuie sa aiba gulerul nici lipit de gat si nici prea larg; se recomanda un spatiu de maxim 3 degete intre gat si guler daca sunt toti nasturii incheiati.

5. Lungimea manecii trebuie sa fie cam pana la incheietura mainii; in cazul in care camasa e purtata fara ceva peste, maneca trebuie sa ajunga peste incheietura, iar daca se va pune peste camasa vreo jacheta sau vreun sacou atunci maneca trebuie sa fie putin mai lunga, adica sa depaseasca incheietura mainii cum 2-3 cm, astfel incat atunci cand intinzi ambele brate in fata, manecile sa nu depaseasca incheietura.

Cele mai citite:  De ce să cumperi cărucioare de copii ieftine de la Ilbambino?

6. Latimea umerilor se va verifica dupa cusatura camasii, care trebuie sa pice chiar pe umeri.

Este evident ca pentru a gasi o camasa care sa se potriveasca perfect, e nevoie de o proba a acesteia.