Articol 57 : Bucătarii și cofetarii, provocați să obțină cele mai bune platouri culinare și cel mai gustos tort!

By | February 10, 2015

Cel mai reușit platou culinar, cea mai impresionantă sculptură în legume și fructe, Pâinea și Tortul Anului 2015 sunt o parte din produsele de excepție care vor fi premiate la Concursul GastroPan, cea mai mare competiţie autohtonă la care se întrec bucătari, cofetari şi brutari din toate colţurile ţării.

Pe lângă standurile celor 130 de expozanţi români şi străini care vor prezenta gama completă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile de profil, expoziţia GastroPan găzduieşte concursurile cu acelaşi nume, competiţii în cadrul cărora sunt dezvăluite cele mai inovatoare produse și preparate culinare care vor dicta piaţa în 2015.

Platourile festive și sculpturile culinare pun în valoare gastronomia

Bucătarii sunt așteptați la GastroPan să se întreacă la cele două categorii ale secțiunii Gastronomie. Concurenții de la categoria Platouri Culinare își vor dovedi creativitatea în realizarea celor mai inovatoare platouri festive pe bază de carne, vânat, pasăre, pește sau crustacee cu garniturile și sosurile adecvate. Gastronomia Fusion este tematica acestei categorii, iar printre criteriile de jurizare se numără aspectul farfuriei sau caracterul nutritiv și sănătos al ingredientelor.

Cele mai citite:  Cum ingrijim plantele in sezonul calduros?

La categoria Sculptură Culinară concurenții vor da frâu liber imaginației, având sarcina de a sculpta compoziții artistice folosind ca materii prime exclusiv fructe și legume, fără a avea o tematică impusă de organizatori.

Cel mai gustos și mai original tort va fi Tortul Anului 2015

La competiţia pentru desemnarea Tortului Anului 2015 gustul şi originalitatea va face diferenţa. Zeci de cofetari din ţară sunt aşteptaţi să îşi întreacă talentele prezentându-se în concurs cu torturi cât mai gustoase, obţinute din reţete originale. Pe lângă aceste două criterii de bază, juriul va mai analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar şi armonia dintre elementele docorative şi decorul tortului.

Cele mai citite:  Vrei să ai un copil cu adevărat sănătos? Iată ce ai de făcut!

Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, în timp ce rețeta câștigătoare va putea fi preluată de toate laboratoarele de cofetărie interesate.

Un sortiment nemaiîntâlnit pe piață va fi Pâinea Anului 2015

Brutarii din toate colţurile ţării sunt provocaţi să producă cea mai inovatoare pâine, un sortiment nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendinţele actuale din alimentaţia consumatorilor şi totodată să se adapteze specificului local şi gusturilor autohtone. Reţeta produsului câştigător va fi promovată în rândul tuturor producătorilor din ţară, astfel brutăria care a produs pâinea câştigând notorietate, iar consumatorii din toată ţara având acces la un nou sortiment de pâine.

Cele mai citite:  5 greseli de stil pe care orice femeie trebuie sa le evite

Concursurile GastroPan sunt organizate de Asociația PanGastRo, cu scopul de a promova talentele din domeniu și de a impulsiona piața prin încurajarea inovației, a creșterii calității și a diversificării produselor de panificație, cofetărie și gastronomie. Citiți mai multe despre Concursurile GastroPan pe www.gastropan.ro, unde veți găsi inclusiv un formular de înscriere, dar și imagini de la edițiile anterioare.
Sursa http://www.gastromedia.ro/ro/ultimele-stiri-ro/769-buc%C4%83tarii-%C8%99i-cofetarii,-provoca%C8%9Bi-s%C4%83-ob%C8%9Bin%C4%83-cele-mai-bune-platouri-culinare-%C8%99i-cel-mai-gustos-tort.html