Articol 5: Cum recunoşti uleiul de argan pur?

By | January 5, 2015

Uleiul de argan este faimos pentru efectele sale benefice pentru piele şi păr, acesta fiind denumit şi “aurul lichid al Marocului”. De ce al Marocului? Pentru că aceasta este zona unde creşte copacul Argania Spinosa, din a cărui fructe se extrage acest ulei preţios. Însă, ca orice alt produs care suferă de imitaţii din partea producătorilor, nici uleiul de argan nu scapă de această problemă. Parfumurile, cosmeticele şi cremele sunt cel mai des întâlnite produse care sunt falsificate în scopul câştigului rapid, fără prea mari investiţii.

Trebuie ştiut totodată că falsificarea unor astfel de produse de îngrijire nu doar că nu corespund calităţii cerute de public, ci pot chiar să dăuneze pielii, prin adăugarea unor substanţe complet nenaturale, prin diverse proceduri chimice, deloc prietenoase cu pielea noastră.

Cele mai citite:  Ce efect are berea consumată moderat?

Prin urmare, iată 5 aspecte de care trebuie să ţii cont înainte de a cumpăra ulei de argan:

Cum recunoşti uleiul de argan pur?Conţinutul trebui să fie 100% ulei de argan pur sau 100% ulei pur de seminţe de Argania Spinosa. Nici mai mult, nici mai puţin!

Preţul mic denotă o calitate îndoielnică – din aproximativ 50 de kilograme de fructe se obţine doar un litru de ulei de argan. Adăugaţi încă 20 de ore de muncă manuală la fiecare litru de ulei şi trageţi singuri concluziile. Dacă un produs este prea ieftin, e imposibil să fie original. Însă un produs extrem de scump nu trebuie să fie neapărat de calitate. De multe ori plătim brandul, nu produsul în sine!

Cele mai citite:  Sfaturi importante pentru sezonul rece: Metode de combatere a racelii intr-o singura zi

Uleiul de argan pur are un miros fin de nuci sau alune, puţin asemănătos cu cel de măsline. Dar, în niciun caz, uleiul de argan pur nu are un miros puternic, neplăcut sau, din contră, nu miroase deloc. În afară de miros, uleiul de argan pur poate fi recunoscut după gradul mare de absorbţie în piele. Odată aplicat pe piele, acesta va fi rapid absorbit în piele. Din acest motiv, uleiul de argan trebuie depozitat în locuri întunecate şi răcoroase, ferite de razele soarelui. Valabilitatea acestuia variază de la 6-12 luni după deschiderea recipientului.

Cele mai citite:  Spune adio mucegaiului cu ajutorul solutiei antimucegai lichid de la Dacris94!

Uleiul de argan pur nu trebuie să fie lipicios sau apos şi prezintă întotdeauna un mic sediment la fundul sticlei, pe când uleiurile de argan falsificate sunt foarte clare şi nu prezintă acest sediment.

Urmăreşte rezultatele – uleiul de argan pur poate ameliora psoriazisul, eczemele, acneea şi alte probleme dermatologice, pe când un produs falsificat nu va face decât să agraveze problema sau, în cel mai fericit caz, nu va avea niciun efect.