Apa din piscina iti pune in pericol sanatatea? Afla cum poti scapa de bacterii si micoze folosind un sterilizator cu uv!

By | July 15, 2015

A venit vara! Ce vei face tu? Cu siguranta te gandesti ca este timpul sa iti pui in functiune piscina din curtea casei pentru a te putea bucura de o zi relaxanta, rasfatandu-te cu razele soarelui care vor oferi un bronz exclusivit pielii tale. Ei bine, ceea ce probabil nu ai aflat este ca apa pe care o vei pune in piscina iti poate afecta sanatatea, punandu-te in variate situatii neplacute! Daca nu stiai de ce apa capata o culoare verzuie, de ce pielea te mananca dupa ce iesi din piscina sau de ce pe corp iti apar diferite eczema, afla ca vinovate sunt impuritatiile regasite in interiorul piscinei si mai precis, in componenta apei. Daca ai recurs cumva la solutiile babesti pentru tratarea apei, afla ca acestea sunt metode mult prea ineficiente pentru a te salva de efectele negative ale apei contaminate cu bacterii, microbi sau fungi! Astazi, te poti folosi rapid de un sterilizator cu uv pentru a tratata in timp record apa din piscina, astfel putand ca in ultima parte a verii sa te bucuri intradevar de relaxare si confort!

Cele mai citite:  7 lucruri fascinante despre zodiacul chinezesc si cum te afecteaza acesta

Clorinarea apei versus sterilizatorul cu uv! Cine te scapa de prezenta microbilor?

Probabil ca ai auzit de procedura de clorinare sau poate ai si recurs la acest tratament destul de ineficient pentru tratarea apei, insa cu siguranta nu ai beneficiat de avantajele  oferite de echipamentele performante pentru eliminarea bacteriilor – sterilizatorele cu uv.

Spre deosebire de procedura de clorinare(in care sunt distruse in mare parte bacteriile patogene), sterilizatorul cu uv distruge in totalitate bacteriile rezistente in apa! Mai mult decat atat, folosit in cantitati exagerate, clorul poate avea un potential ridicat de iritatie chimica, motiv pentru care pielea poate avea  de suferit in urma acestui procedeu de clorinare. Specialistii au demonstrat ca pentru apa din piscina,cel mai bun echipament este sterilizatorul cu uv, intrucat el reprezinta arma perfecta pentru distrugerea bacteriilor din apa in sezonul cald si nu numai!

Cele mai citite:  Esti un parinte responsabil? Iata ce trebuie sa faci atunci cand copilul tau pica de pe saniuta!

Cate tipuri de infectii poti lua din piscina si cum trateaza apa sterilizatorul cu raze uv?

In piscina poti intra in contact cu diferite infectii micotice, cele mai uzuale fiind dermatrofita si otita, doua afectiune de care nu vei scapa decat cu un tratament special de lunga durata. Prima afectiune, netratata la timp, va evolua pana in stadiul in care te vei confrunta cu mancarimi, descumarea pielii sau mirosul neplacut al picioarelor. Cea de-a doua afectiune, otita, este produsa de o ciuperca prezenta in piscina si isi face aparitia doar in cazul in care apa este contaminata. Ei bine, sterilizatorul este indicat pentru a te feri de aceste infectii, intrucat trateaza apa in profunzime eliminand cu ajutorul lampei cu uv toate microorganismele daunatoare sanatatii tale. Acest echipament eficient nu foloseste clor sau ozon, este cea mai economica tehnica pentru a trata apa si in plus, longevitatea lampii  tine pana la 9000 de ore de utilizare, dupa care aceasta va trebui sa fie schimbata.

Cele mai citite:  Programul Rabla 2015

Daca vrei sa stii mai multe despre bolile aflate in piscina si despre necesitatea de a trata apa cu ajutorul unui sterilizator cu uv, acest articol mi s-a parut destul de interesant pentru a-ti completa bagajul de cunostinte in legatura cu aceasta problema primordiala pentru sanatatea ta!