Alimentatia in cazul anemiei la copii. Ferrodep sirop

By | August 17, 2016

Deficienţa de fier la copii poate conduce la apariţiei anemiei, implicit la o afectare a dezvoltării. Netratarea acestei deficienţe poate duce la întârzieri fizice şi mentale.

Fierul este un mineral esenţial copiilor necesar pentru o bună dezvoltare. Acesta ajută mutarea oxigenului de la plămâni la restul corpului şi susţine depozitarea acestuia în muşchi, dar şi modul de folosire.

• Ce cantitate zilnică au nevoie :

Copiii se nasc cu o anumită cantitate de fier în corpul lor, dar pentru o bună dezvoltare e indicat consumarea diferitelor alimente ce conţin fier, în anumite cantităţi:

Factorii de risc

Deficienţa fierului este prezentă în cazul:

1. Copiilor născuţi prematur sau cei care au o greutate redusă comparativ cu cei de aceeaşi vârstă.

2. Celor care s-au hrănit cu lapte de vacă înainte de a avea 1 an.

3. Celor care au între 1 şi 5 ani şi sunt hrăniţi cu lapte de capră sau lapte de soia.

Cele mai citite:  Cum alegem sandalele pentru copii in aceasta vara?

4. Copiilor care au diete stricte sau care prezintă diverse infecţii.

5. Fetelor adolescente deoarece în timpul menstruaţiei pierd mari cantităţi de fier.

 

Tipuri de anemii şi cauzele acestora:

1. Anemia feriprivă este cauzată de pierderi de sânge, cum ar fi cele din timpul menstruaţiilor abundente, cele în cazul ulcerului, deficienţele dietare dar şi datorită utilizării aspirinei.

Ferrodep sirop este siropul recomandat de medici pentru a preveni si a corecta anemia feriprive la copii. Poti gasi mai multe detalii despre sirop accesand linkul urmator: https://www.farmaciataeonline.ro/vitamine-si-suplimente-pentru-copii/2582-ferrodep-sirop-x-150-ml.html, il poti comanda pentru prichindelul tau in doi timpi si trei miscari!

ferrodep-sirop-x-150-ml

2. Anemia prin deficit de vitamina B-12 apare atunci când organismul nu e capabil să absoarbă această vitamină. Apare la cei care au avut infecţii parazitare sau microbiene la nivelul intestinului subţire, dar şi în cazul vegetarienilor.

Cele mai citite:  Care sunt factorii care pot influenta stabilitatea medicamentelor

3. Anemia datorată bolilor cronice – artrita reumatoidă, insuficienţa renală pot interfera cu producerea de hematii din sânge rezultând anemia cronică.

4. Anemia aplastică – este foarte rară, cauzată de o scădere a capacităţii măduvei osoase de a produce eritrocite. Se poate datora infecţiilor, a bolilor autoimune sau medicamentaţiei.

5. Talasemia- este o boală ereditară, în care organismul produce prea puţină hemoglobină. Cea mai întâlnită la copii este cea feriprivă şi talasemia.

 

 Tratamente naturiste

Dacă mama sugarului are carenţă de fier este de datoria ei să consume alimente bogate în fier. Printre alimentele ce sunt bogate în fier regăsim:

1. Ficatul de orice natură În 100 g de ficat de pui sau de vită se găsesc între 4 şi 12 mg Fe uşor asimilabil.

2. Orezul brun

Cele mai citite:  Optrex Spray 2 in 1 și alimentele care îmbunătățesc sănătatea ochilor

3. Ouăle – unul singur asigură 15% din totalul necesar de fier pe zi. Absorbţia în organism este accelerată dacă sunt consummate cu legumele. Dar nu este recomandată consumarea a mai mult de 3 pe săptămână.

4. Fasolea, pe lângă Fe mai conţine Mg şi acid folic.

5. Spanacul sau sursa lui Popeye marinarul este bogat în fier, dar nu este absorbit în totalitate. În spanac găsim din abundenţă Ca, Mg, S, Zn, Cu, K, vitaminele A, B1, B2, C, E şi K.

6. Scoicile, pe lângă cantităţi mari de fier sunt şi o sursă bogată de proteine.

7. Andivele sunt bogate şi în vitamina B şi antioxidanţi. Alimentele bogate în vitamina C, precum citricele facilitează absorbţia de fier a copilului. Cei ce au carenţă de fier au probleme în concentrare, în învăţare, atenţia le este scăzută.