Acupunctura – tratament eficient impotriva stresului zilnic

By | October 27, 2015

Conform unui autor, „stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectiva”. In fiecare zi, ne confruntam cu acest tip de situatii stresante si, din pacate, nu stim ce repercursiuni grave poate avea acest factor de risc asupra noastra si asupra modului in care noi reactionam la stimuli. Stresul poate duce la blocaje energetice in corpul nostru, iar acupunctura este cel mai indicat tratament in combatarea acestor carente.

Tratamentul de acupunctura – o necesitate mai ales cand stai in Bucuresti

acupunctura in bucuresti

Traiul intr-un oras mare implica numeroase riscuri, precum boli de tot felul, dar si dereglari hormonale si emotionale. Judecand din acest punct de vedere, tratamentul de acupunctura e mai mult decat necesar pentru cei din Bucuresti. Capitala aduce cu sine multe beneficii, dintre care enumeram un trai material mai bun, dar si mai multe facilitati culturale sau de alte feluri. In esenta, a trai intr-un oras mare duce cu gandul la o experienta placuta. Si este cu adevarat placuta din punctul de vedere al sentimentului cosmopolit trait, insa nu este deloc benefica pentru organsimul nostru. Printre factorii care influenteaza in mod negativ, enumeram:

  • Stres;
  • Agitatie;
  • Dezordine;
  • Poluare;
  • Lipsa timpului;
  • Lipsa elementelor din natura;
Cele mai citite:  Nu exista sistem de supraveghere video eficient fara un DVR

Poate parea putin ireal, avand in vedere ca omul este punctul de sorginte al agitatiei, dar noi inca nu ne-am obisnuit cu acest ritm de viata trepidant. Se prea poate ca la suprafata sa parem ca ne-am gasit echilibrul cu modul dezordonat si rapid de a trai, insa fiinta noastra este de cu totul alta parere, fundamental diferita. Iar aceasta diferenta intre esenta si realitate se materializeaza in blocajele energetice din organismul nostru, cele care nu ne permit sa ne gasim echilibrul. Omul vine din natura; asadar, cum sa ne gasim echilibrul cu aceasta daca noi suntem inconjurati de tot felul de oprelisti de tipul blocurilor din beton? Razele de soare abia daca patrund prin patura de nori, iar poluarea este ca la ea acasa. Drept urmare, despre acupunctura – numai de bine atunci cand vine vorba de ajutorul pe care ea il da omului.

Cele mai citite:  5 reguli pentru sanatatea pielii tale

Acupunctura ca tratament pentru regasirea sinelui pierdut

Despre acupunctura se poate vorbi si din punctul de vedere al unui tratament de regasire a esentei noastre si de echilibrare. Acest tratment ne ajuta sa revenim in comuniune cu natura si sa gasim ce am pierdut: echilibrul dintre spirit si materie, dintre Yin si Yang, dintre ceea ce gandim si ceea ce facem. Punctele xue care sunt strapunse de acele deosebit de fine din acupunctura inglobeaza intreg stresul cu care suntem bombardati in ritm alert, de agitatia pe care noi am creat-o. Insa asa cum a creat-o, la fel o putem si tempera, iar acupunctura ca tratament adjuvant este raspunsul. Daca doriti sa aflati unde anume in Bucuresti puteti sa aveti parte de cea mai reusita experienta de acest gen, puteti consulta platforma online Zenivers, ajutor de nadejde al omului modern.

Cele mai citite:  Imbracamintea de sala- tricouri barbatesti si altele