5 secrete pentru a face camerele mici sa para mai spatioase

By | April 27, 2017

Camerele de mici dimensiuni, casele si apartamentele care nu au suficient spatiu sunt mereu o nemultumire pentru proprietarii lor. Daca stam sa alegem intre cat de practic si cat de estetic este o incapere, cei mai multi nu au idee cum decoreze sau sa amenajeze interiorul camerelor pentru a parea mai largi, mai spatioase, cu mai mult oxigen si lumina.

Fiecare dintre noi are nevoie de cateva sfaturi de la un designer de interior insa platirea acestuia poate sa nu insemne neaparat si satisfactia noastra, fapt pentru care preferam sa ne informam de unii singuri si sa luam o decizie in urma unei documentari temeinice.

Cum sa ai mai mult spatiu in camera?

small-bedroom-white1

  • In primul rand, peretii trebuie vopsiti in alb sau in tonuri pastelate deschide in felul acesta o camera deschisa la culoare poate sa dea impresia de spatiu si de aerisire, in special daca are ferestrele de mari dimensiuni. Specialistii in decoruri interioare spun ca o camera prea alba ofera impresia de sterilitatesi lipsa de personalitate, fapt pentru care este indicata folosirea nuantelor de vopsea deschisa sau a tapetelor moderne simpliste care dau impresia de spatiu.
  • In al doilea rand, amplaseaza mobila intr-un mod istet alegand stilul minimalist cand este sa decorati camerele cu putini metri patrati. Tine cont si de functionalitatea mobilei pentru ca aceasta sa  fie totusi suficient de buna pentru a depozita lucruri. Acorda importanta sifonierelor, dulapurilor si celorlalte piese de mobila pentru ca acestea de obicei ocupa cel mai mult spatiu. Un pont bun este de a folosi dulapuri suspendate, etajere, mobilier multifunctional modular in ideea de a nu lua din largimea camerei, ci de a contribui la ea.
  • In al treilea rand, folosirea oglinzilor are un efect garantat spatiu mai mare. Cel mai banal exemplu in acest sens este cel de la rafturile supermarketurilor, oglinzi care reflecta produsele pentru ca acestea sa para asezate pe un raft interminabil. Folosind un iluminat eficient de tip LED si una sau doua oglinzi amplasate strategic, camera va parea mai mare.
  • In al patrulea rand, trebuie acordat importanta contrastelor si punctelor de culoare pentru ca un mobilier alb, de exemplu, asortat cu peretii pastel, covorul alb si peretele alb, toate formeaza acea senzatie de un spatiu mai mare in casa. Nu putem indura atat de mult alb fapt pentru care putem sa adaugam pete de culoare prin intermediul pernelor pentru canapea, vaze si ramuri de tablouri, fete de masa s.a.m.d. Se pot folosi chiar si stickere pentru pereti, cu diverse citate sau texte motivationale pentru a da astfel un aspect mai placut.
  • In al cincilea rand, scapa de calorifere pentru ca acestea de multe ori sunt amplasate sub fereastra si astfel nu se pot aseza nici o masuta decoratia in acel loc, sau un birou ori o mini biblioteca. Cei care sunt deschisi spre schimbari opteaza la incalzirea electrica in pardoseli marca Carbonheat pentru un plus de functionalitate a camerei. Sistemul de incalzire electric prin pardoseala garanteaza incalzirea optima a incaperilor pe durata iernii, cu controlul permanent asupra duratei de incalzire si a temperaturii oferite. In plus, sistemul are un efect estetic secundar desavarsit. Acest spatiu care ramane liber dupa renuntarea la calorifer poate fi folosit in scop practic si original.
Cele mai citite:  Sisteme de securitate fara cabluri complicate? Iata cate multe beneficii ai la achizitia unui sistem de alarma wireless

efectul de oglindire in camera

Tu la ce alte metode te-ai gandit pentru a face ca locuinta ta sa arate si sa fie mai spatioasa? Ai aplicat deja toate trucurile mentionate anterior?