4 modalități prin care se coace un avocado mai repede

By | January 18, 2017
Te uiţi cu poftă la un avocado pe care l-ai cumpărat, dar nu-l poţi folosi pentru că este tare? Descoperă cele mai bune soluţii prin care se coace un avocado mai repede
Imagini pentru avocado

Un avocado perfect nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare. Atunci când îl apeşi cu un deget trebuie să simţi o consistenţă untoasă. Nu se păstrează la frigider dacă ai cumpărat fructul şi are o consistenţă fermă, ci la temperatura camerei. Abia după ce acesta este bine copt se poate păstra câteva zile la frigider.

Deoarece în magazine se găsesc rareori fructele de avocado coapte perfect este necesar să recurgi la anumite trucuri pentru a le grăbi coacerea. Iată câteva modalităţi la care poţi apela pentru a coace un avocado repede:

Cele mai citite:  Ce spun specialistii despre folosirea unor filtre de apa pentru impuritati? Descoperirea secolului XXI

1. Pune-l într-o pungă de hârtie alături de un măr sau o banană

Celebra Martha Stewart recomandă să pui un avocado într-o pungă de hârtie împreună cu un măr pentru a-i grăbi coacerea. Mărul eliberează un anumit gaz care are rolul de a grăbi procesul de coacere al fructului de avocado.

Închide punga cu avocado şi măr, lăsând fructele la temperatura camerei. În funcţie de cât de tare era avocado atunci când l-ai cumpărat este posibil ca procesul de coacere să dureze între 1-3 zile. Nu uita să verifici punga în fiecare zi pentru a vedea dacă ai obţinut rezultatul dorit.

Cele mai citite:  Esti o persoana alergica la praf? Foloseste aspiratorul Rowenta cu o eficienta crescuta!

Imagini pentru avocado

2. Înveleşte-l în folie de aluminiu şi lasă-l la cuptor


Se înveleşte un avocado în folie de aluminiu şi se lasă la cuptor timp de 10-15 minute la 100 de grade Celsius. Mai sus ai un filmuleţ de prezentare a acestei metode prin care un avocado se coace foarte repede. Poţi să o foloseşti dacă te grăbeşti, însă trebuie să ţii cont de faptul că prin expunerea fructului la o temperatură atât de ridicată şi cantitatea de nutrienţi va fi redusă.

3. Pune avocado într-o pungă de hârtie cu puţină făină

O altă metodă care se pare că funcţionează pentru a grăbi procesul de coacere este de a pune avocado într-o pungă de hârtie în care ai pus doi pumni de făină. Se închide bine punga şi se lasă două zile într-un loc uscat.Imagini pentru avocado

Cele mai citite:  Detalii de care să ținem cont când alegem invitații de botez

4. Lasă un avocado la soare

Aşază fructul într-un loc unde bate soarele şi lasă-l timp de 3-5 zile dacă fructul este foarte tare. Chiar dacă necesită mai multă răbdare decât celelalte metode, se pare că această metodă este una bună, deoarece el se va coace foarte frumos în interior şi nu va avea pete maronii.

Nu folosi cuptorul cu microunde pentru a coace un avocado!

Chiar dacă este o modalitate intens vehiculată pe internet, folosirea cuptorului cu microunde pentru a grăbi coacerea unui avocado nu este deloc recomandată.