3 moduri in care sunt protejati salariatii prin asigurari private de sanatate

By | November 10, 2017

Angajatorii au devenit tot mai constienti de cat e de importanta e sanatatea angajatilor din cadrul companiei lor. Nu e de mirare ca asigurarile private de sanatate se afla in topul primelor trei beneficii extra-salariale preferate de angajatorii romani, care cauta sa ofere pachete de asigurari personalizate salariatilor.

Desigur, riscul la care sunt expusi angajatii la locul de munca difera in functie de tipul de activitate si domeniul in care lucreaza, insa chiar si cei care lucreaza in cele mai sigure conditii in mediul urban sunt totusi expusi diferitelor riscuri.

Factorii de risc pentru angajatii din mediul urban

Traind in aglomeratia urbana suntem expusi riscurilor care ne afecteaza sanatatea, cu impact direct asupra calitatii vietii, deci si asupra activitatii noastre profesionale. Dintre factorii de risc din zonele urbane amintim:

  • Poluarea

Poate fi usor de ignorat, insa poluarea aerului si cea fonica au efecte negative asupra sanatatii noastre pe termen lung. Numarul tot mai mare de masini care emana gaze nocive in aer, fabricile si alte activitati industriale cresc nivelul de poluare, insa sunt lucrurile cu care ne confruntam zilnic.

Cele mai citite:  Cum poti evita bolile provocate de apa impura? Prin folosirea unui purificator de apa!

Ce pot face angajatorii e sa se asigure ca aerul din birouri si spatiile de lucru este filtrat, iar angajatii expusi la un nivel ridicat de zgomot sunt protejati corespunzator, cu echipamente specifice, pentru a evita probleme la nivelul aparatului auditiv.

  • Stilul de viata

Cand devenim angajati, pare ca uitam incet, incet, de bunele obiceiuri mostenite de la parinti in ce priveste alimentatia. De la trei mese sanatoase pe zi ajungem sa ne neglijam tot mai mult, sarim peste mesele principale, mancam cand apucam si pe fuga alimente fast-food care sa ne potoleasca foamea, fara sa ne gandim ca, pe termen lung, imunitatea noastra si functionarea aparatului digestiv vor fi afectate, cu impact direct asupra muncii noastre.

Pe langa alimentatia nesanatoasa, sedentarismul devine o problema din ce in ce mai frecventa in randul angajatilor care petrec mult timp la birou. Muncim in spatii inchise, pierdem contactul cu natura, iar organismul ne va da semne de oboseala daca uitam de obiceiurile care sunt benefice pentru trupul si mintea noastra.

  • Bolile infectioase

Trecerea de la un sezon la altul e mereu insotita de boli infectioase care, in aglomeratia din spatiile publice, de la serviciu, din mijloacele de transport in comun, ne expun sistemul imunitar. Suntem pregatiti sa facem fata numarului mare de virusi care ne inconjoara fara un stil de viata echilibrat, sanatos?

Cele mai citite:  Alimente sanatoase cu efecte toxice

Descopera avantajele asigurarii private de sanatate

Chiar daca fiecare este responsabil de propria stare de sanatate, prin efectuarea de vizite regulate la medic si respectarea indicatiilor primite de la specialisti, orice angajator va aprecia interesul companiei pentru buna-starea sa. Pe de o parte, fiecare angajat vrea sa isi faca treaba cat mai bine, simtindu-se bine la locul de munca, iar fiecare angajator vrea resursa umana care lucreaza la capacitate maxima si contribuie la cresterea productivitatii.

Cele mai citite:  Ai probleme cu somnul? Incearca acest medicament Dormax si scapa de noptile nedormite!

Prin asigurarile private de sanatate, angajatorul are ocazia de a reaminti resursei umane cat de importanta e sanatatea. In plus, un astfel de beneficiu este un mod prin care o companie poate atrage cei mai buni candidati la angajare, creste sansa de a atinge obiectivele, mentine cheltuielile financiare sub control.

  • Avantajele ca angajator

– Beneficiile extra-salariale il ajuta sa recruteze si sa mentina loiali companiei cei mai buni specialisti pentru postul vizat;

– Riscurile companiei sunt acoperite cu un cost redus;

– Sanatatea angajatilor contribuie la cresterea productivitatii.

  • Avantajele ca salariat

– Starea excelenta de sanatate asigura energia si concentrarea necesara pentru a lucra eficient, ducand la cresterea productivitatii;

– Este mult mai motivat cand este recompensat si nu numai financiar pentru contributia lui la rezultatele companiei.

Sursa:studentie.ro